7 Veel voorkomende Jack Russel gedragsproblemen en wat je er tegen doet

7 Veel voorkomende Jack Russel gedragsproblemen en wat je er tegen doet
3 (60%) 2 votes

Jack russell gedragAlle  Jack Russell bezitters weten dat deze kleine honden ook nadelen met zich meebrengen, maar is dit een gegeven waar u mee moet leren leven? De waarheid is dat door hele simpele oplossingen deze gedragsproblemen kunnen worden aangepakt.

Zorg dat uw Jack Russell Terriër niet blaft

blaffende jack rusell

Blaffen is een geheel natuurlijke gewoonte voor een hond en Jack Russells hebben de neiging om net weer een beetje luidruchtiger te zijn. Er zijn echter momenten dat blaffen niet gepast is. Voor uw eigen bestwil en dat van de buren is het noodzakelijk dat u dit onder controle krijgt.Het eerste dat u moet doen, is bepalen waarom de hond blaft. De hoofdoorzaak dat jack Russells blaffen is verveling of angst. Verveling kan heel makkelijk worden opgelost door uw hond een variëteit van kauwspeelgoed te geven. Probeer holle nylon speeltjes te kopen die je kan vullen met pindakaas, dit is een mooie traktatie voor uw Jack Russell Terriër.

Angst is iets moeilijker om aan te pakken. Als er iets in de omgeving is dat uw hond intimideert, bijvoorbeeld de hond van de buren, dat kunt u dit blokkeren door een hek of gordijnen. Als de angst het resultaat is van het niet bij u zijn, dan is de oplossing om uw hond geleidelijk te laten wennen aan alleen zijn. Begin met een korte periodes en beloon hem. Voer langzaam de lengte van het alleen zijn op.

Voorkom dat uw Jack Russell (op)springt

Voor veel mensen kan springen erg eng zijn, ook met een kleine hond zoals de Jack Russell. Het is ook gewoon irritant. Springen wordt veroorzaakt door te veel opwinding. De oplossing is om te zorgen dat uw hond zijn portie opwinding krijgt gedurende de dag door spelletjes en oefeningen zodat hij niet al zijn opgekropte energie ontlaadt op niets vermoedende gasten.

Begin met meer uitlaten en speel spelletjes waarmee u uw hond moe maakt. Een balletje gooien en laten terughalen is hier ideaal voor en leer de hond op commando te zitten.

Ontmoedig destructief gedrag

Deze gewoonte, net zoals blaffen, is meestal het resultaat van verveling of angst. Als u een puppy de hele dag alleen in uw slaapkamer laat, dan moet u er niet gek van staan te kijken van een paar gekauwde schoenen. Houdt een jonge hond in een puppy-hok als u hem alleen laat. Voor oudere honden geldt dat dit gedrag als puppy is ontwikkeld en dat dit nooit is afgeleerd. Het starten van een formeel trainingsschema voor een ongehoorzame hond helpt bij het stellen van grenzen. Ga de verveling van uw hond ook te lijf door spelletjes en fysieke beweging. Zorg dat uw hond nieuwe speeltjes en beloningen krijgt. Variatie in speelgoed en mentale stimulatie is belangrijk voor een intelligent ras zoals de Jack Russell

Jack russell e-book

Leer uw hond agressief gedrag af

Agressie naar bepaalde personen, onbekenden, andere honden of over eten en speeltjes kan een groot probleem zijn bij de Jack Russell. Vaak is dit een teken van een gebrek aan socialisatie en dit is normaal onder reddingshonden. Maar een plotse verandering in het gedrag kan ook een teken zijn van letsel of ziekte. Als de agressie zich plots manifesteert, neem dan contact op met uw huisarts. Als het een blijvend probleem is, probeer dan langzaam de hond te introduceren op plaatsen waar hij zich agressief zou kunnen gedragen en probeer met beloningen een positieve associatie op te bouwen.

Stop het bijten van uw Jack Russell

Bijten is een typisch een probleem bij puppy’s, maar het kan ook bij oudere honden voorkomen. Om het bijten tijdens spelen te stoppen, houdt u de bek met uw handen een paar seconden dicht en zeg krachtig NEE en stop dan een kauwstick of speeltje in zijn bek.Dit maakt het voor de hond duidelijk waar hij in bijten in plaats van menselijke huid.Als u een volwassen hond heeft met bijtproblemen dan is dit een serieus probleem dat een professionele aanpak vereist.

Stop het weglopen van uw Jack Russell

Jack Russells zijn geboren jagers en ze zijn gemaakt om te graven, dus graven zullen ze, ook al is dit onder uw hek door.De neiging van honden om te gaan zwerven is geïnspireerd door natuurlijke driften om een wijfje te vinden. Deze neiging om weg te lopen,kan grotendeels worden gereduceerd voor sterilisatie en castratie. Verder moet u uw huis en tuin ontsnappingsvrij maken door gebruik van kippengaas waar nodig om te voorkomen dat uw hond onder het hek doorgraaft.

Los de hyperactiviteit van uw hond op

Jack Russells zijn  vrij hyper van nature, maar velen zijn excessief hyper omdat hun bezitters verzaken de opgebouwde energie eruit te laten komen. Als uw hond excessief hyper is dan heeft de hond meer beweging en oefening nodig.

Maak een extra wandeling, maak de wandelingen langer en uitdagender, leer uw hond zwemmen en begin met veel spelletjes. Wellicht is het een goede investering om een automatische tennisballenmachine aan te schaffen, die de bal nog verder wegschiet bij een spelletje gooien en brengen. Dit is waarschijnlijk ook de enige manier om te zorgen dat uw Jack Russell sneller moe is dan uzelf.