🐕ULTIEME JACK RUSSEL TERRIËR GIDS🐕

“Ontdek Hoe Jij Je Jack Russel Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…KLIK HIER”

Slim, onafhankelijk en geboren om te graven. Dit omschrijft wel zo’n beetje dit pittige hondenras. Jack Russel terriërs zijn er al ongeveer 200 jaar. Oorspronkelijk gefokt om te jagen op vossen en zeker geen hond voor de zwakken onder ons. U heeft er de handen vol aan en ze hebben hebben veel training nodig om te worden gevormd tot de best mogelijke gezelschapshond. Met de juiste ouders kunnen ze geweldige maatjes zijn, maar met de verkeerde ouders kunnen ze erg destructief zijn, ook al zijn ze klein van postuur.

Wilt u weten of u geschikt bent voor een Jack Russel Terriër? Hier leest u alles wat u over dit ras moet weten.

Maak kennis met de Jack Russel Terriër

Gewicht: 26-34 kilo

Hoogte: 33-36 cm bij de schouders

Levensverwachting: 12-15 jaar

Type vacht: Jack Russel Terriërs kunnen zowel gladharig als gebroken zijn. Het grootste verschil tussen deze twee is dat de haren van de gebroken vacht langer zijn. Jack Russel Terriërs worden niet als hypoallergeen beschouwd.

Jack Russel Terriër informatie

Persoonlijkheid

Jack Russel Terriërs hebben erg veel energie in hun kleine lichaam en hebben een sterke, onafhankelijke, pittige en levendige persoonlijkheid. Ze zijn intelligent, toegewijd en vermakelijk en staan erom bekend overal bovenop te zitten.

Zoals al eerder genoemd is de Jack Russel Terriër niet de beste keus voor de zwakken onder ons of zij die voor het eerst een hond nemen. De reden is dat ze erg de neiging hebben tot destructief gedrag. Ze houden ervan om te graven, want het is aangeboren. Ze kunnen ook erg luidruchtig zijn en zeer agressief gedrag vertonen richting andere honden of dieren die ze van nature als prooi beschouwen. Hun eigenzinnige karakter maakt het ook nog eens erg moeilijk om ze te trainen. Ze kunnen zelfs een uitdaging zijn voor de meest ervaren hondentrainers.

Jack Russel Terriërs gedijen goed bij structuur en zijn erg nieuwsgierig. Ze houden ook erg van het gevoel dat ze controle hebben op eigen beslissingen en activiteiten. Ze zijn erg alert, nooit verlegen en kunnen exceptioneel onbevreesde kleine honden zijn. De andere kant is dat ze erg aanhalerig en knuffelig kunnen zijn. Ze zijn vaak op zoek naar avontuur en hebben veel oefening en mentale stimulatie nodig.

Jack Russel Terriërs zijn echt “mensen” honden en houden er vaak niet van om tijd alleen door te brengen. Dit is zeker wel iets om rekening mee te houden als u het grootste gedeelte van de dag niet thuis bent. U kunt dan wel eens wat van de buren kunnen horen.

Energieniveau

Jack Russel Terriërs zijn honden met een hoog energieniveau. U haalt dus geen rustig schoothondje in huis. Ze houden er van om in de tuin rond te rennen, te jagen, te joggen, te lopen en te wandelen.

Omgaan met kinderen

Jack Russel Terriërs doen het goed met oudere, meer volwassen kinderen die weten hoe ze met hun om moeten gaan en hun bewegingsruimte respecteren. Dit gezegd hebbende, zijn ze niet de beste keus als u jonge kinderen heeft. Zeker als u een jong gezin aan het opvoeden bent en tegelijk de uitdaging van een Jack Russel Terriër aangaat. Om nog maar te zwijgen over hun onstuimige natuur die voor kleine kinderen erg overweldigend kan zijn.

Omgaan met andere honden

Jack Russel Terriërs staan niet bekend om het feit dat ze goed kunnen opschieten met andere honden. Ze hebben in werkelijkheid de reputatie dat ze agressief zijn tegenover andere honden, vooral tegenover honden die ze niet kennen. Om de reden is het aanbevolen dat ze vanaf jonge leeftijd worden gesocialiseerd om te voorkomen dat ze op oudere leeftijd agressieve neigingen ontwikkelen. Als u meer dan 1 hond heeft, zorg er dan voor dat ze van het begin aan wennen aan het feit dat er ook een andere hond is.

Haaruitval

Jack Russel Terriërs verharen matig. Als u uw hond goed verzorgd, kan de haaruitval goed onder controle worden gehouden.

Uiterlijke verzorging

Jack Russell Terriërs hebben niet veel bemoeienis nodig als het gaat over uiterlijke verzorging. Een paar keer per week kort borstelen is al voldoende om haaruitval te beperken. Als u het borstelen goed bijhoudt, hebben ze maar zelden een bad nodig. 1 of 2 keer per maand moeten hun nagels bijgeknipt worden (Als u hun nagels hoort tikken op de vloer zijn ze te lang)

Jack russell verzorging

Advies: Begin al op jonge leeftijd met het verzorgen van poten, staart, oren en bek om te voorkomen dat ze na een tijd overgevoeligheid ontwikkelen. Om gebitsverzorging te ondersteunen is het handig om als ze jong zijn de tandenborstel te introduceren als een spelletje. Doe er pas tandpasta op als ze al gewend zijn aan de tandenborstel. Maak uiterlijke verzorging ook een leuke en belonende ervaring, zodat ze er naar uitkijken in plaats van dat ze er bang voor zijn.

“Ontdek Hoe Jij Je Jack Russel Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…KLIK HIER”

Blaffen

Jack Russel Terriërs hebben hoge neiging tot blaffen. Ze houden ervan om luidruchtig te zijn en schamen zich er zeker niet voor. Het is mogelijk voor u om hem te leren wanneer het ok en niet ok is om te blaffen. Onthoud wel goed dat dit tijd, doorzettingsvermogen en geduld van u vraagt.

Trainen – tips en adviezen

Zoals al eerder is genoemd, hebben Jack Russell Terriers een sterke wil, zijn onafhankelijk en eigenwijs. Dit maakt de training van een Jack Russel een grote uitdaging. Training vereist consistentie, geduld, een sterke hand en enige vorm van strategie. Ze moeten weten wat er van hun wordt verwacht en dat ongewild gedrag niet acceptabel is.

Jack Russel Terriers zijn intelligent en in staat om van het begin aan getraind te worden (ongeveer vanaf 8 weken) Ze doen het goed bij korte trainingssessies en een positieve aanpak. Ze zullen zeker negatieve reageren bij harde correctie. Krijg uw Jack Russel ook in een routine door structuur aan te brengen in de training.

Omdat ze de neiging hebben om agressief te zijn richting andere honden en dieren is het belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met socialiseren. Ze moeten ook leren aan de lijn te lopen, omdat ze buitenshuis niet vertrouwd kunnen worden zonder lijn. Als ze bijvoorbeeld een eekhoorn zien of het op willen nemen tegen een andere hond zullen ze niet inhouden tenzij ze aan de lijn lopen. De tuin moet ook goed omheind zijn, omdat ze de gewoonte kunnen ontwikkelen om te ontsnappen als de mogelijkheid zich voordoet. Ze kunnen hoog springen, zijn gretige gravers en het is zelfs bekend dat ze bomen zijn ingeklommen om te ontsnappen.  Een goed omheinde tuin en toezicht zijn de beste maatregelen als ze in de tuin zijn.

Als u moeite heeft op problemen ervaart met de training van uw Jack Russel Terriër, is het aan te raden om professionele hulp te zoeken bij een hondentrainer.

Jack Russel Terriër Voeding

Jack Russel Terriers doen het goed bij een consistent voedingsschema voor zowel hun eigen comfort als het vermijden van overgewicht. Als u ooit bezorgd bent geweest over het gewicht van uw Jack Russel Terriër is het raadzaam een dierenarts te raadplegen of deze vuistregel te hanteren: U moet in staat zijn hun ribben te voelen, maar niet zien, zonder hard te moeten drukken. Verder moet u ook zijn middel kunnen zien als u op hem neerkijkt.

U moet zeker weten dat u uw pup onbewerkt, natuurlijke voeding geeft. Het zijn levende wezens met spijsverteringssystemen die voortkomen uit hun wolven achtergrond. Bewerkte voeding doet op langere termijn meer kwaad dan goed.

Onbewerkte voeding smaakt ze beter. De ingrediënten zijn simpel. Het is goed voor hun gezondheid en het helpt hun vacht mooi en glanzend te houden. Ze blijven tevreden en gelukkig en op langere termijn bespaart u geld.  Dat is nog eens een goede reden

Als u er op staat uw hond toch de brokken te geven uit de welbekende zakken is het belangrijk dat u gezond vlees het belangrijkste ingrediënt is en dat de voeding niet vol zit met toevoegingen of chemisch gemaakte ingrediënten. U moet zeker granen en kunstmatige smaakstoffen vermijden. Zelf let u ook op wat u eet, dus doe dat ook voor uw Jack Russel Terriër.

“Ontdek Hoe Jij Je Jack Russel Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…KLIK HIER”

Het voeden van een pup

Als uw pup 8-12 weken oud is, zal hij ongeveer 3-4 keer per dag moeten eten. Wees er zeker van dat hij de benodigde hoeveelheid voeding krijgt, maar ook weer niet te veel. Hiervoor geldt ook dat u zijn ribben moet voelen, maar niet kunt zien en ze moet een zichtbare middel hebben als u van bovenaf op hem neerkijkt.

Het voeden van een volwassen Jack Russel

Vanaf 6 maanden moet u de hoeveelheid voeding verminderen naar een voedingschema dat meer past bij een volwassen Jack Russel (ongeveer 2 maaltijden per dag) Maak er een gewoonte van om op elke dag op dezelfde tijd zijn voeding te geven. Ongeveer 1-2 kopjes voeding per dag verdeeld over twee maaltijden. Geef geen restjes of eten voor mensen, omdat dit leidt tot bedelgedrag, overgewicht en gezondheidsproblemen. Dit is een regel die door iedereen in het gezin begrepen moet worden en vanaf het begin bij uw Jack Russel Terriër duidelijk moet zijn.

De hoeveelheid voeding die u uw hond geeft is afhankelijk van hun grootte, leeftijd, lichaamsbouw en de hoeveelheid beweging. Ken uw Jack Russel Terriër en zijn persoonlijke behoeftes, zeker als het gaat om voeding.

Gezondheidsproblemen bij de Jack Russel Terriër

Elke hondenras is gevoelig voor zijn eigen gezondheidsproblemen. Hoewel Jack Russel Terriers over het algemeen gezonde honden zijn,  geldt dit ook hen. Als u ze de juiste aandacht en zorg krijgen, kunnen de meeste gezondheidsproblemen worden voorkomen. Dit zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Jack Russel Terriers:

  • ziekte van Legg-Calve-PerthesDit is een veel voorkomende ziekte bij kleinere rassen is een misvorming van het bal- en heupgewricht dat vaak wordt verward met heupdysplasie. Het veroorzaakt slijtage en artritis en een medische ingreep kan soms noodzakelijk zijn.
  • Patellaluxatie of knieschijfluxatie – Dit probleem komt ook vaak voor bij kleinere rassen. Hiervan is sprake als de knieschijf naar binnen of naar buiten schiet en pijn veroorzaakt. In heftige gevallen kan ook hier een medische ingreep noodzakelijk zijn.
  • Glaucoom – Hiervan is sprake als er een abnormale druk in het oog is dat pijn veroorzaakt. Het kan uiteindelijk gevaarlijk zijn en schade toebrengen aan de oogzenuw en kan leiden tot gezichtsverlies en blindheid.
  • Lensluxatie – De lens van het oog hangt aan ophangbanden. Als deze ophangbanden scheuren, loslaten of afsterven, kan de lens loslaten. Ook hier kan een operatie noodzakelijk zijn.

Als u ooit vragen of zorgen heeft over de gezondheid van uw Jack Russel Terriër, raadpleeg dan uw dierenarts. Als u goed voor uw Jack Russel zorgt en hem regelmatig laat controleren, kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen.

Veel gestelde vragen over Jack Russel Terriers

Vraag: Kunnen Jack Russel Terriër zwart zijn?

Antwoord: Jack Russels kunnen wit met zwarte vlekken zijn, maar zijn erg zelden helemaal zwart

Vraag: Kunnen Jack Russel Terriers zwemmen?

Antwoord: Ja Jack Russel Terriers zijn in staat om te zwemen. Of ze hier wel of niet van houden, is per hond verschillend. Sommige honden genieten er enorm van en anderen zijn niet het water in te krijgen. Soms hebben ze ook professionele hulp nodig om te leren zwemmen.

Vraag: Kunnen Jack Russel Terriers goed omgaan met katten?

Antwoord: Door hun aangeboren jachtinstinct doen de Jack Russel het niet goed met katten. Ze zullen katten achterna zitten en verwonden en misschien zelfs wel doden.

Vraag: Wordt een Jack Russel ooit rustig?

Antwoord: Jack Russels zijn van nature honden met een hoog energieniveau en hebben veel beweging en oefening nodig.  Als uw hond hyper overkomt, is het een goed idee om hem wat extra beweging te geven.

Vraag: Doet een Jack Russell het goed in appartementen?

Antwoord: Door hun hoog energieniveau en neiging om te blaffen, zijn het geen geschikte honden voor een appartement.

Vraag: Wanneer stopt mijn Jack Russell met groeien?

Antwoord: Een Jack Russell terriër is ongeveer uitgegroeid bij de leeftijd van 1- 1,5 jaar oud.

Conclusie

Hoewel ze een uitdaging kunnen zijn, zijn Jack Russel Terriers schattig, houden van plezier en zijn pittige honden en willen deel uitmaken van het juiste gezin. Laat duidelijk merken wie er de baas is in huis en u heeft een levendige, toegewijde, onbevreesde avontuurlijke kameraad voor de komende jaren.

“Ontdek Hoe Jij Je Jack Russel Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…KLIK HIER”