De beste tips om uw weglopende Jack Russell te stoppen

De beste tips om uw weglopende Jack Russell te stoppen
Rate this post

Jack russell stoppen weglopen

Probeert mijn Jack Russell te ontsnappen?

Trek het u niet persoonlijk aan als uw Jack Russell ee plezier in heeft om weg te rennen. Dit is een neiging die in de genen zit van het beestje. Generaties lang hebben Jack Russells jagers geholpen door ver weg te rennen en de plek te markeren waar de gevallen prooi lag.

Door jarenlang fokken, is dit gedrag instinctief geworden. Deze aanleg, gecombineerd met zijn ongelooflijk actieve en sportieve aard, betekent dat hij geen scrupules heeft om kilometers vooruit te rennen. U wilt uw hond laten oefenen ondat hij beweging nodig heeft, maar het is dan niet prettig sls hij de benen wil nemen.

Hoe stopt u het wegrennen van uw Jack Russell?

Gehoorzaamheidstraining

Voor de veiligheid van uw hond is het heel belangrijk dat uw Jack Russell een goede gehoorzaamheidstraining krijgt. Zodra uw hond reageert op basis van commando’s en begrijpt dat u het meest dominante lid van de roedel bent, zal uw Jack Russell veel minder de neiging hebben om weg te rennen.

Opvoeding en geduld

Er is veel geduld nodig en de kunst om uw hond te begrijpen. Opvoeding is van vitaal belang. U kunt beginnen met het trainen van uw hond door hem consistent te belonen voor goed gedrag. Omdat de Jack Russell vaak moeilijk kan doen, is hulp van een professionele trainer soms nodig.

Puppytraining

Begin vroeg met een puppy training in een klas, waar er dezelfde mensen zijn, die u niet zullen veroordelen voor het hebben van een moeilijk te controleren hond. Zij weten ook wat het is en zullen u op weg helpen.Het is belangrijk dat u thuis ook bepaalde technieken oefent.

Beloon goed gedrag

Leer uw hond om direct te komen op elk gewenst tijdstip. Beloon hem met hondensnoepjes  en complimentjes zodat hij het terugkomen. associeert met de beloning.

Hetzelfde kunt u toepassen op trucs zoals het vragen om te zitten, te blijven zitten als u wegloopt en dan hem uiteindelijk te vragen om te komen. Als hij deze dingen doet krijgt hij zijn beloning. Uw hond zal snel gehoorzaamheid associëren met beloning en dit zal hem aanmoedigen om goed gedrag te vertonen en het risico te verlagen dat hij wegrent.

Extra informatie

Houdt in gedachte dat Jack Russells snel zijn afgeleid, dus ook bij training. Houdt de trainingen kort om verveling en frustratie te voorkomen, en als u deze zaken op een regelmatige basis oefent, zult u snel het verschil opvallen.

Wees verder voorzichtig om uw hond niet achterna te rennen als hij de benen. Als u dat doet, vertelt u eigenlijk dat het een spel is en dat moedigt hem aan alleen maar meer weg te rennen, doe dus niet mee met dit slecht gedrag. U vraagt zich misschien af hoe u eigenlijk de hond moet vangen als hij wegloopt, maar het antwoord is heel simpel, geef hem niet de kans. Houdt hem aan lijn totdat hij een gedegen training heeft gehad. Nog een belangrijk punt is dat sommige Jack Russell eigenaren hun hond niet kunnen straffen en hun hond belonen als de hond terugkomt. Dit is niet goed, want dan lijkt het voor uw hond of slecht gedrag wordt beloond en dat is het laatste wat u wilt. Herinner uw hond eraan dat u de Alpha bent en uw commando’s zullen geen probleem meer zijn.

In het kort: het natuurlijk gedrag zorgt ervoor dat uw hond vaker wegrent dan u zou willen. Hun energie en aandrang om te jagen is soms moeilijk te corrigeren, maar als u voldoende tijd besteedt aan training zult u snel de controle overnemen zodat uw hond gehoorzaam wordt.

Meer weten?

Koop dan vandaag nog het Jack Russell Trainingsboek van Netty Hendriksen. Deze bijzondere vrouw is de trotse eigenaresse van drie Jack Russell Terriërs en ze heeft veel ervaring op het gebied van hondentraining. Dit E-book vol met waardevolle informatie gaat er voor zorgen dat uw Jack Russell rustiger wordt, meer zelfvertrouwen krijgt, minder afhankelijk is en daardoor gelukkiger zal zijn. Via deze link kunt u het boek bestellen.