Onderdanig plassen bij de Jack Russel Terrier

Jack russell onderdanig plassenOm mee te beginnen is onderdanig plassen geen probleem dat opgelost kan worden met training. Het wordt veroorzaakt door de zwakke blaas wanneer uw Jack Russel opgewonden of bang is.

Dit is de reden waarom dit vaak wordt waargenomen bij jongere honden. Onderdanig plassen komt zowel voor bij mannelijke als vrouwelijk honden, maar het komt vaker voor bij de laatstgenoemde categorie. Deze twee vormen van plassen kunnen makkelijk worden gediagnotiseerd afhankelijk van de context waarin ze plaatsvinden.

Onderdanig plassen komt voor als een hond zich bedreigd voelt, zoals bijvoorbeeld als hij wordt gestraft of verbaal wordt mishandeld. Ook kan dit gebeuren als iemand een dominante houding aanneemt richting hem of haar(direct oogcontact of over de hond een hangen).

Onderdanig plassen dat wordt veroorzaakt door opwinding komt vaak voor tijdens het groeten en spelen en gaat niet vergezeld met een onderdanige houding. Er zijn verschillende zaken die de eigenaar kan doen om dit gedrag te stoppen.

Niet boos worden

Straffen of schelden is iets wat u niet moet doen. Dit maakt het probleem alleen maar erger!

Onderdanig plassen: wees rustig!

Als u thuiskomt groet uw Jack Russel dan op een rusige manier. Dit heeft een kalmerende uitwerking.

 

Benader uw Jack Russel niet met een dominante houding door

  • Vermijdt direct oogcontact. Honden associeren direct oogcontact met een uitdaging. Vor een onderdanige hond kan een kort moment van oogcontact al ondraaglijk zijn.
  • het is beter om te bukken en op het niveau van uw jack Russell te zitten dan over hem heen te bugen. Dit komt namelijk heel erg bedreigend over voor hem of haar.
  • Aai uw Jack Russel onder de kin in plaats van op het hoofd. Dominante honden laten vaak hun dominantie zien door hun nek of een poot op de nek of schouders van een andere hond te leggen. Als een mens een hond aait over het hoofd kan een onderdanige hond dit zien als een teken van dominantie.

Wacht tot uw Jack Russel rustig is

Negeer uw terrier totdat hij rustig is. Dit kan onderdanig plassen voorkomen. Als dit werkt, kunt u proberen een paar kalmerende woordjes tegen hem of haar te zeggen. U kunt vervolgens voorzichtig fysiek contact maken. Na het het tonen van fysieke genegenheid, en uw Jack Russel terrier heeft nog steeds niet geplast, geef dan een complimentje of een beloning.

Onderdanig plassen en plassen van opwinding kan vanzelf overgaan als de hond ouder wordt, als het niet wordt verergerd voor straf of onbedoelde versterking. Als u na het proberen van de hierboven genoemde suggesties nog steeds problemen heeft dan is het beste dat u uw dierenarts raadpleegt.

Dit artikel is zeker handig om te lezen: Een Jack Russel zindelijk maken – Hoe doe je dat?

Wilt u ook uw Jack Russel veranderen in een lieve en gehoorzame hond? Een goed opgevoede hond zonder dat u een vermogen hoeft uit te geven aan trainingen en zonder uren van verzorging? Klik dan hier NU voor het Jack Russel Trainingsboek

Samenvatting
Onderdanig plassen bij de Jack Russell Terrier
Titel
Onderdanig plassen bij de Jack Russell Terrier
Omschrijving
Onderdanig plassen komt regelmatig voor bij honden. Wat is het en hoe herkent u het? Nog belangrijiker, wat doet u er tegen?
Auteur
Publisher Naam
jackrusselopvoeden.nl
Publisher Logo