Onderdanig plassen bij de Jack Russel Terrier

GRATIS Ultieme JACK RUSSELL GIDS ONTHULT Alles wat jij moet weten over de jack russell terrier

jack russell gids


Laat jouw gegevens hieronder hieronder achter en wij sturen je de GRATIS GIDS direct naar jouw mailbox. 


(Jouw gegevens zijn bij ons veilig en wij  zullen deze gegevens nooit zonder jouw toestemming doorverkopen aan derden of andere partijen)

jack russell ebookOm mee te beginnen is onderdanig plassen geen probleem dat opgelost kan worden met training. Het wordt veroorzaakt door de zwakke blaas wanneer uw Jack Russel opgewonden of bang is.

Dit is de reden waarom dit vaak wordt waargenomen bij jongere honden. Onderdanig plassen komt zowel voor bij mannelijke als vrouwelijk honden, maar het komt vaker voor bij de laatstgenoemde categorie. Deze twee vormen van plassen kunnen makkelijk worden gediagnosticeerd afhankelijk van de context waarin ze plaatsvinden.

Onderdanig plassen komt voor als een hond zich bedreigd voelt, zoals bijvoorbeeld als hij wordt gestraft of verbaal wordt mishandeld. Ook kan dit gebeuren als iemand een dominante houding aanneemt richting hem of haar(direct oogcontact of over de hond een hangen).

Onderdanig plassen dat wordt veroorzaakt door opwinding komt vaak voor tijdens het groeten en spelen en gaat niet vergezeld met een onderdanige houding. Er zijn verschillende zaken die de eigenaar kan doen om dit gedrag te stoppen.

Wordt niet boos

Straffen of schelden is iets wat u niet moet doen. Dit maakt het probleem alleen maar erger!

Onderdanig plassen: wees rustig!

Als u thuiskomt groet uw Jack Russel dan op een rustige manier. Dit heeft een kalmerende uitwerking.

Benader uw Jack Russel niet met een dominante houding door

  • Vermijdt direct oogcontact. Honden associëren direct oogcontact met een uitdaging. Voor een onderdanige hond kan een kort moment van oogcontact al ondraaglijk zijn.
  • het is beter om te bukken en op het niveau van uw jack Russell te zitten dan over hem heen te buigen. Dit komt namelijk heel erg bedreigend over voor hem of haar.
  • Aai uw Jack Russel onder de kin in plaats van op het hoofd. Dominante honden laten vaak hun dominantie zien door hun nek of een poot op de nek of schouders van een andere hond te leggen. Als een mens een hond aait over het hoofd kan een onderdanige hond dit zien als een teken van dominantie.

Wacht tot uw Jack Russel rustig is

Negeer uw terrier totdat hij rustig is. Dit kan onderdanig plassen voorkomen. Als dit werkt, kunt u proberen een paar kalmerende woordjes tegen hem of haar te zeggen. U kunt vervolgens voorzichtig fysiek contact maken. Na het het tonen van fysieke genegenheid, en uw Jack Russel terriër heeft nog steeds niet geplast, geef dan een complimentje of een beloning.

Onderdanig plassen en plassen van opwinding kan vanzelf overgaan als de hond ouder wordt, als het niet wordt verergerd voor straf of onbedoelde versterking. Als u na het proberen van de hierboven genoemde suggesties nog steeds problemen heeft dan is het beste dat u uw dierenarts raadpleegt.

Dit artikel is zeker handig om te lezen: Een Jack Russel zindelijk maken – Hoe doe je dat?

 

 

>

De waardering van jackrusselopvoeden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.

Een lieve en gehoorzame Jack Russell in 2 weken zonder dure hondentrainers!Nu van EUR 9,99 voor EUR 4,99
NU KOPEN