Verlatingsangst bij Jack Russell terriers (8 tips)

DierDier

jack russell tipsHeeft uw Jack Russel verlatingsangst hond? Uw hond is uw trots en vreugde en daarom is het logisch dat hij zo gelukkig mogelijk is toch? Veel hondenbezitters zijn nerveus om hun harige vrienden heel de werkdag alleen thuis te laten, ook al is het maar voor een paar uurtjes. U bent hierin niet de enige.

We voelen angst en zijn nerveus over het alleen laten, omdat de hond niet begrijpt waarom ze alleen zijn en waarom hun menselijk maatje hun alleen heeft gelaten. Honden voelen deze angst ook en dit veroorzaakt dat ze lijden aan verlatingsangst.  Ent u bezorgd dat uw Jack Russel verlatingsangst heeft als u de hele dag aan het werk bent, dan zijn hier een aantal dingen die u kunt doen om dit te voorkomen.

Jack Russel bench training

Begin direct al om uw Jack Russel te laten wennen aan een bench. Wees er zeker van dat uw hond de bench associeert met positieve dingen. Laat het deurtje van de bench open zodat uw jack Russel op eigen houtje de bench kan bekijken. Als u het goed aanpakt, zult u zien dat uw hond uit zichzelf in de bench gaat liggen, gaat snoezen en op zijn speeltje gaat kauwen.

Als u weggaat, sluit u uw Jack Russel op in de bench, maar train dit wel van tevoren. Verras hem niet door het deurtje te sluiten als u weggaat. Oefen dit een aantal keren als u thuis bent.

Jack Russel verlatingsangst – Toon geen emoties

Honden zijn heel goed in staat om emotionele veranderingen bij mensen op te pikken. Meer dan wij ons realiseren. Maak het feit dat u weggaat dus niet tot een groot ding door uw tranen de vrije loop te laten als u weggaat. Uw Jack Russel zal angstig worden, omdat hij uw aandacht oppikt en zal zich zorgen gaan maken waarom hij alleen achter gelaten wordt.

Uw weggaan wordt dan door uw jack Russel geassocieerd met zijn zorgen. Blijf dus kalm, geef hem een aai een een snoepje. Sluit hem rustig op in de bench. Als u rustig blijft, heeft uw hond geen reden om in paniek of overstuur te raken. Dit is erg belangrijk aks uwJack Russel verlatingangst heeft.

Geef uw Jack Russel een favoriete speeltje

Als u merkt dat uw Jack Russel problemen heeft als u hem alleen laat, overweeg dan om voor hem een special speeltje of snoepje aan te schaffen waar hij gek op is en bewaar dat voor de tijd dat u hem alleen laat. In plaats van uw weggaan te associeren met een slecht gevoel, zal hij uw weggaan hierdoor associeren met zijn favoriete speeltje of snoepje. Een groot deel van zijn angst zal op deze manier vanzelf verdwijnen. Het gaat allemaal om associatie, onthoud dit goed!

Speeltjes kunnen worden volgestopt met beloningen zoals pindakaas, zoals bijvoobeeld de Kong. Een Kong werkt echt perfect om uw Jack Russel bezig te houden. Een leuk idee is ook om er bevroren dingen in te doen. Koop wel een speeltje dat tegemoet komt aan de kauw gewoonten van uw Jack Russel.

Geef hem genoeg beweging voor en na het alleen zijn

Jack Russels vinden het geweldig om actief te zijn en lekker rond te rennen met u. Als u dus weet dat u de komende 8 uur niet thuis bent, wees er dan zeker van dat u ‘s-morgens een flink eind gaat lopen met uw Jack Russel. Op zijn minst wat tijd met u in de tuin om samen lekker te spelen.

Als u thuiskomt, moet u precies weer hetzelfde doen. Als uw Jack Russel lui is de kans groter dat hij bank en bezorgd is als u weg bent. Zorg er dus voor dat uw hond utgeput is en klaar is om lekker lang te gaan slapen als u naar het werk gaat.

Geef uw hond tijd om zich aan te passen aan het alleen zijn

Niet alles van uw Jack Russell’s verlatingsangst hond is zomaar verdwenen Geef uw hond tijd om te wennen aan het feit dat u ook weer terugkomt. Uiteindelijk zal hij leren om u te vertrouwen en uw thuiskomst, zeker als hij genoeg beweging krijgt of iets dat hem bezig houdt. Als u het gevoel heeft dat u hem genoeg tijd heeft gegeven en hij nog steeds niet gewend is aan uw weggaan, moet u overwegen om een professional in te schakelen.

Negeer hun gedrag

Als u terugkomt, is de kans groot dat uw hond u achterna blijft rennen en huilt. In plaats van hem over de bol te aaien, is het beter om uw best te doen zijn gedrag te negeren. De boodschap die u hiermee meegeeft, is; “Rustig aan, ok ik was weg, maar dat is niet echt bijzonder, maar nu ben ik weer terug”. Hij zal die boodschap begrijpen en kalmeren.

Uw Jack Russel is echt in staat om alleen te zijn, onthoud dat goed! Geef dus geen aandacht aan huilen en janken als u thuiskomt.

Blijf rustig

Als u thuis komt en ontdekt dat hij een zooitje in zijn bench heeft gemaakt of zijn speeltje heeft kapot gemaakt, wordt dan niet boos tegen hem. Zoals al is gezegd, kost het tijd voordat hij in staat is om rustig te blijven en weet dat u weer terug komt als u weggaat. Maak dus de associatie met het weggaan niet erger door hem te straffen. Als u merkt dat uw Jack Russel constant speeltjes kapot maakt, probeer hem dan van te voren te oefenen, het kan gewoon verveling zijn.

Wees geduldig

Als laatste, maar zeker het minste, wees geduldig met uw Jack Russel. Afhankelijk van de achtergrond en zijn/haar puppy verleden, kan u hond meer of minder tijd nodig hebben om te wennen aan het alleen zijn. Ook al doet u alles goed, is het mogelijk dat uw hond nooit helemaal went aan het alleen zijn zonder in paniek te raken. Raadpleeg een professional of minimaliseer het alleen zijn van uw Jack Russel. De truc is om te doen alsof hij een persoon is, houdt daarom rekening met zijn gevoelens.

Als uw Jack Russel verlatingsangst heeft, pas dan deze 8 technieken toe en dan moet u in staat moeten zijn om uw hond te laten wennen aan het feit dat u naar het werk gaat en hij alleen thuis blijft.

jack russell tips

 

DierDier