Jack Russel Eigenschappen | agressie

Jack russell agressief
DierDier

Jack russell agressiefJack Russell terriërs zijn jachthonden

Veel ervaren, maar ook onervaren baasjes, hondeneigenaren zijn of worden overweldigd door de eisen die een Jack Russel Terriër stelt. Vaak leidt dit er toe dat de Jack Russell voortijdig naar het asiel wordt gebracht. De Jack Russell eigenschappen die deze hond tot een uitstekende jachthond maakt, zorgen ervoor dat mensen het snel opgeven.

De Jack Russel Terriër vereist volledige inzet en betrokkenheid van uw kant als het gaat over gehoorzaamheid, beweging en vermaak. Door hun unieke karakter, intelligentie en hoog energieniveau bestaat de mogelijkheid dat u gefrustreerd of verdrietig kunt raken. Laten we echter niet al te negatief zijn over zijn Jack Russell eigenschappen, want je zult ook enorm veel plezier aan jouw trouwe viervoeter beleven.

inarticle button jack

Agressie richting hetzelfde geslacht

Het is bekend dat de Jack Russell vaak agressie richting hetzelfde geslacht laten zien en daarom wordt het afgeraden om niet meer dan dan twee Jack Russell terriërs tegelijk zonder bewaking alleen te laten.

Een Jack Russell terriër kan heel bezitterig worden over bijvoorbeeld zijn baasje of een iemand uit het gezin waar hij dol op is. Dit kan als gevolg hebben dat een Jack beschermend gedrag vertoond door agressief te doen. Dit is een situatie die je niet wilt en daarom dit al op jonge leeftijd worden afgeleerd.

Onderstaand hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet die je zeker wel en wat je niet moet doen als je te maken hebt met agressief gedrag bij jouw Jack Russell terriër.

Beweging en discipline

Het mag voor jouw zeker geen verrassing zijn dat een één van de meest belangrijke Jack Russell eigenschappen is dat hij enorm veel energie heeft. Deze energie moet er wel uit anders wordt jouw hond een tikkende tijdbom. Daarom kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken……

BEWEGING, BEWEGING, en BEWEGING.

Zorg dat jouw Jack Russell genoeg de ruimte krijgt om lekker te kunnen rond rennen, maar betrek hem ook actief met een spel. Balletje gooien en laten terug brengen. Dit vindt hij geweldig! Bovendien zal een hond die moe is geen zin meer hebben om een potje te willen vechten.

Bijten

Een Jack Russel die bijt kan een groot probleem zijn of worden vooral als je kleine kinderen hebt. De reden dat een Jack bijt kan vele oorzaken hebben.

Lees dit artikel met handige tips als u bijten wilt afleren: JACK RUSSELL BIJTEN AFLEREN TIPS

Discipline

Een Jack Russell terriër trainen of opvoeden vereist stevige consistente discipline. Dit type hond is extreem intelligent en ze zoeken telkens hun grenzen op tijdens hun leven. Daar moet jij je telkens van bewust zijn.

Als je merkt dat je het zelf niet redt met het trainen van jouw Jack, zoek dan professionele hulp bij een hondentrainer. Zeker als jouw hond agressief blijft. Hij/zij kan je zeker een heel eind de goede kant op krijgen.

Onthoudt goed dat de meeste gedragsproblemen worden veroorzaakt door een gebrek aan discipline en een gebrek aan voldoende beweging. Als je een Jack Russel ziet die zich goed gedraagt dan is dat een hond die veel beweging heeft gehad, goed zijn gesocialiseerd en getraind is.

Meer informatie nodig?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om meer te weten te komen over Jack Russell eigenschappen. Ik wil je ook graag even wijzen op de website van Jan Kramer. Jan is al meer dan 25 jaar expert op het opvoeden en verzorgen van de Jack Russell terriër. Hij heeft alles zelf door schade en schande geleerd en kan jou precies de valkuilen aanwijzen in de opvoeding van jouw hond.

Klik hier en ga direct naar de website van Jan Kramer>>

DierDier