Jack Russel blaffen afleren?

Blaffende jack russell
DierDier

Het is een feit dat jack Russell terriers en andere soorten honden de neiging hebben om te blaffen. Dit is de manier waarop ze communiceren. Soms loopt het echter uit de hand. Wat kunt u doen om dit irritante en zoals het lijkt willekeurig blaffen te voorkomen? U kunt een Jack Russel blaffen afleren door te beginnen met het begrijpen van uw hond.

Blaffen afleren: Begrijp waarom Jack Russels blaffen

Probeer als eerste te begrijpen en de oorzaak te achterhalen waarom uw Jack Russel het leuk vindt om te blaffen. Is hij in een nieuwe omgeving? Heeft u grote veranderingen aangebracht in uw huis? Zijn er gasten? Laat u uw Jack Russell alleen thuis voor langere periodes?

Honden zijn groepsdieren

Honden zijn groepsdieren en hebben het naar hun zin, puur om het feit dat ze bij andere honden in de buurt zijn. Als u uw Jack Russell veel alleen thuis laat, zal hem dat onzeker laten voelen en dit zal waarschijnlijk laten blijken door te gaan blaffen.

Veranderingen in huis

Grote veranderingen in uw huis of omgeving laten uw Jack Russell ongemakkelijk voelen en blaffen is een manier om dit te uiten. Honden raken op termijn gewend aan de omgeving waarin ze leven.

 

Gasten over de vloer

Jack Russell terriers worden ook extreem opgewonden als er gasten zijn. Het maakt dan niet uit of het mensen zijn die ze al eerder hebben gezien of niet. De extreme opgewondenheid die ze ervaren, zorgt ervoor dat ze steeds willen groeten door te blaffen.

Het punt is dus als u snapt waarom een hond blaft, u eigenlijk niet dat al het blaffen wilt afleren. U wilt het willekeurige blaffen afleren door een commando te geven.

Toon leiderschap

De sleutel tot succes is kalm blijven en zelfverzekerd leiderschap laten zien in situaties van ongepast blaffen en hem duidelijk laten zien dat u dat niet tolereert in uw gezin.

Bij sommige honden heeft u misschien een “onderbreker” nodig om hem af te leiden van dat wat hem laat blaffen. Bijvoorbeeld, gooi een deur dicht of maak een ander hard geluid. Omdat Jack Russels klein zijn, kunt u ook een kleed over hem gooien als onderbreker.

U kunt zelfs zover gaan dat u een anti-blaf halsband aanschaft. Deze spuiten citronella op uw hond of stoten een geluid met hoge frequentie uit als de halsband blaffen voelt. Dit zijn dingen die uw hond onplezierig vindt en dit zal hem op termijn leren om niet te blaffen. Dit kan helpen als uw hond veel blaft naar andere honden.

Het doel is niet om de hond bang te maken, maar om hem blaffen met onplezierige prikkels te laten associëren. Hij zal begrijpen dat als hij blaft er iets onplezierig zal gebeuren.

Als uw hond Jack Russel blaft omdat hij aandacht vraagt thuis dan is de beste oplossing hem te laten weten dat dit niet werkt door stil het geblaf te negeren en wachten totdat het stopt.

Het kan zijn dat u onwetend als willekeurig of hard geblaf heeft aangemoedigd door hem aandacht te geven in het verleden. Uw Jack Russel kan uw rustige stem hebben opgevat als een teken van goedkeuring voor zijn blaffen. Honden spreken geen Nederlands, maar ze zijn ontzettend goed in het lezen van de intonatie van uw stem.

Het is dus belangrijk om gepast en ongepast blaffen te onderscheiden bij een Jack Russell blaffen afleren. Elke vorm van blaffen afleren is ongewenst. U wilt zeker een blaffende hond als er wordt ingebroken.

 

DierDier