Jack Russel black and tan pup kopen?

Wil jij een Jack Russel black and tan kopen? Deze soort  wordt ook wel Jack Russel zwart bruin genoemd. Bedenk dan goed dat deze variant eigenlijk geen Jack Russell Is. Het is een kruising tussen een jack Russel en een ander hondenras. Het ras is niet erkend en als je op het uiterlijk afgaat op het uiterlijk van deze hond zie je iets van de Rottweiler terug bij deze Jack Russel black and Tan kruising.


Kruising Rottweiler Jack Russel een goed idee?

Met een kruising van een Rottweiler en een Jack Russel is zeker niks mis. Sterker nog een soortgelijke kruising is vaak sterker en gezonder. Een volbloed Jack Russel heeft meer kans op erfelijke aandoeningen, maar je weet wel wie de ouders en je komt in die zin niet voor verrassingen te staan.

Black and Tan Jack Russel karakter

Als je een Jack Russel black and tan pup koopt met een volbloed Jack Russel in de kruising, kan je ervan uitgaan dat je een hond met een pittig karakter in huis haalt. Een Jack Russel is een overmoedige, actieve en slimme hond en houden ervan om lekker buiten te spelen en te rennen. Dit hebben ze nodig om al die energie kwijt te raken. Deze hondensoort kan niet heel de dag binnen zitten anders ontwikkelt deze zich tot een probleemhond die destructief gedrag gaan vertonen. Een Jack Russel is een goede metgezel en houdt je graag gezelschap. Een Jack Russel heeft wel consistentie nodig in de opvoeding. Bij onduidelijkheid zal hij het niet laten om de leiding te willen overnemen. Wees er dus zeker van welke rassen vertegenwoordigd zijn in de kruising en wees voorbereid om het Black and Tan Jack Russel karakter

Jack Russel black and tan pup kopen goed idee?

Normaal gesproken betaal je voor een volbloed Jack Russel ongeveer EUR 600 en EUR 1.000, maar als je een Jack Russel kruising koopt ligt dit bedrag op EUR 400 a EUR 500. Vraag als u bij een fokker koopt altijd naar de benodigde licentie om er zeker van te zijn dat je een goede koop doet. Een echte fokker zal zich in het algemeen niet met kruisingen bezig houden. Check de website van de NVJT om een erkende fokker op te zoeken. Als je bij een erkende fokker koopt, weet je zeker dat de honden goed zijn verzorgd en worden behandeld. Wil jij toch een Jack Russel black and tan pup kopen dan weet je niet precies wat je koopt, omdat de fokker niet erkend is waar je koopt. Natuurlijk hoeft het altijd slecht te zijn, je zult goed je huiswerk moeten doen om erachter te komen of er goed voor de honden is gezorgd.

[thrive_leads id='16519']