Hoe oud wordt een Jack Russel?

GRATIS Ultieme JACK RUSSELL GIDS ONTHULT Alles wat jij moet weten over de jack russell terrier

jack russell gids


Laat jouw gegevens hieronder hieronder achter en wij sturen je de GRATIS GIDS direct naar jouw mailbox. 


(Jouw gegevens zijn bij ons veilig en wij  zullen deze gegevens nooit zonder jouw toestemming doorverkopen aan derden of andere partijen)

In dit artikel willen we u graag informeren hoe oud een Jack Russel kan worden en wat u eraan kunt doen om een gezonde Jack Russel te krijgen en te houden, want deels heeft u dat natuurlijk zelf in bepaalde mate in de hand.

Mensen die overwegen om een Jack Russell aan te schaffen, zullen zich ongetwijfeld de vraag stellen hoe oud wordt een jack Russel? Geen onterechte vraag, want u wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw trouwe viervoeter kunnen genieten.

Indien u uw Jack Russell gezond houdt door voldoende beweging en kwalitatief goede voeding is het zeker mogelijk dat hij circa 15 jaar oud kan worden. Deze kleine stoere honden zijn niet erg vatbaar voor ziektes die zijn leven kunnen bedreigen, maar dit valt en staat wel in zekere mate hoe u met uw Jack Russell omgaat. U bent verantwoordelijk voor uw Jack Russell en dient er voor te zorgen dat hij goede voeding krijgt en genoeg beweging. Ook dat u hem mentaal stimuleert en hem uitdaagt door middel van oefeningen en spelletjes door het leven gaat.

Goede voeding

Zoals hierboven al even is opgemerkt, is goede en gezonde voeding van essentieel belang voor een Jack Russel terriër. De beste voeding is een mix van vers vlees en groente, maar we snappen dat niet iedereen tijd heeft om elke dag een verse gebalanceerde maaltijd te bereiden. In dit geval is speciaal voeding voor honden zeker aan te raden. Ja ok het is wat duurder, maar het is echt een investering in uw Jack Russel. Goedkope hondenvoeding bestaat voornamelijk uit vulling en bevat weinig tot geen goede voedingsstoffen die van belang zijn voor het welzijn van uw hond. U geeft uw kinderen toch ook kwaliteit? We raden sterk af om restjes van uw eigen maaltijd voor te schotelen aan uw Jack Russel, want daardoor kan hij overgewicht ontwikkelen en dat is slecht voor zijn gezondheid.

Vaccinaties

Het laten vaccineren van uw Jack Russel is sterk aan te bevelen als het gaat over de gezondheid van uw hond. Bepaalde vaccinaties worden eigenlijk altijd toegediend en andere vaccinaties kunt u voor kiezen om ze te laten doen.

Tegen welke ziektes kan uw Jack Russell standaard worden gevaccineerd?

-Hepatitis (ontsteking aan de lever)

-Leptospirose(ziekte van Weil)

-Hondenziekte (Canine Distemper)

-Parvo

Bepaalde vaccinaties vereisen dat ze ieder jaar weer worden gegeven en andere is dat niet nodig en kunnen elke 3 jaar worden toegediend.

Het is zeker ook geen overbodige luxe om uw Jack Russell te laten inenten tegen de kennelhoest. De kans op kennelhoest is groot als honden dicht op elkaar zitten, zoals in een kennel of hondenhotel. Het kan zijn dat u op reis of vakantie gaat en uw Jack Russel tijdelijk daar brengt. Door hem te laten inenten, vermindert de kans met minder kans op kennelhoest. Bij elke kennel of hondenhotel is het eigenlijk verplicht om aan te tonen dat hij deze vaccinaties heeft gehad.

Gezondheid in het algemeen

Uiteraard is het van belang dat u met enige regelmaat uw Jack Russell aan een controle onderwerpt. Let goed op afwijkingen op de huid of er net onder. Als u merkt dat er rare zwellingen optreden, moet u direct de dierenarts raadplegen. Ook is het goed om frequent het gebit van uw Jack Russell te poetsen. Door zijn gebit schoon te houden, voorkomt u dat er tandplak en andere gezondheidsproblemen ontstaan. U kunt bij de dierenwinkel kauwsticks kopen die bijdragen aan een gezond gebit.

Ook een Jack Russell terriër dient periodiek ontwormt te worden. Dit is heel makkelijk zelf te doen, maar als liever wilt, gaat u gewoon nar de dierenarts.

Wij raden sterk aan om minimaal 2 keer per jaar een controle te laten uitvoeren door uw dierenarts. U heeft er niet voor gestudeerd en u zult wellicht niet direct herkennen dat er iets mis is met uw Jack Russell. Deze bezoeken zijn ideaal te combineren als uw hond zijn inentingen weer moet hebben.

Dit zult u waarschijnlijk ook interessant vinden:

Een Jack Russell terriër staat er om bekend dat hij een stuk ouder wordt dan de gemiddelde hond. Goed om te weten, want u zult daardoor ook lang plezier hebben van deze levendige hond, die zeker een verrijking is van uw familie.

Dus hoe oud wordt een Jack Russel? Hij kan wel 15 jaar oud worden op voorwaarde dat hij de nodige aandacht krijgt op het gebied van voeding, verzorging en beweging.

“Ontdek Hoe Jij Je Jack Russel Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…KLIK HIER”

 

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

>

De waardering van jackrusselopvoeden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.

Een lieve en gehoorzame Jack Russell in 2 weken zonder dure hondentrainers!Nu van EUR 9,99 voor EUR 4,99
NU KOPEN