Hoe oud wordt een Jack Russel?

Jack Russels worden vaak wel 16 jaar oud en blijven actief tot aan het eind van hun leven. Er is zelfs een geval bekend van een Jack Russel die in California leefde, 17 jaar oud was en nog zo veel energie had als dat ze een puppie was.

Jack Russel pup, hoe lang blijven ze pup?

Sommige mensen zeggen dat Jack Russels nooit volwassen worden. Ze blijven actief en vol energie tot ver nadat ze volwassen zijn geworden grofweg kun je stellen dat ze ongeveer vanaf 2 jaar volwassen zijn. Het meest belangrijke verschil tussen een volwassen Jack Russel en een pup is dat een volwassen Jack zijn jachtvaardigheden heeft geperfectioneerd. Ze zijn meer assertiever en soms zelfs agressiever geworden

Jack Russel karakter; Hoe actief zijn ze?

Extreem actief zijn, is onderdeel van het Jack Russel karakter. Mogelijk zijn Jack Russels veel actiever dan andere rassen of honden. Ze stoppen nooit met bewegen en zijn constant op jacht. De werkelijkheid is dat Jack Russels hun baasjes gek maken omdat ze zo actief en aggressief zijn dat ze prooi doden of andere huisdieren aanvallen. Als Jack Russels niet de mogelijkheid wordt geboden om hun overtollige energie kwijt te kunnen worden ze destructief.  Ze zullen in de tuin gaan graven, op meubels gaan kauwen en voortdurend gaan blaffen.

Jack Russels kun je goed vergelijken met het welbekende Duracell konijn. Ze blijven maar gaan en gaan en gaan. Een jack Russel zal misschoie eens op de bank terecht komen aan het eind van de dag, maar alleen is hij de hele dag inspannend achter een bal aan heeft gerend of sprintjes heeft getrokken.

Het actieve niveau van de gemiddelde Jack Russel is ongeveer tien keer zo veel dan de gemiddelde Labrador Retriever. Bijvoorbeeld; Labradors houden ervan om te rennen en plezier te hebben. Uiteindelijk zijn ze het zat en gaan ze lekker op de grond liggen. Een Jack Russel moet erg veel doen voordat hij de behoefte heeft om te gaan liggen en een tijdje gaat slapen voor een langere periode.

Labradors houden er ook van om de tijd te nemen om aan de rozen te ruiken. Ze houden zich rustig en ziten naast hun baas om naar de zonsondergang of de over vliegende vogels te kijken. Jack Russels daarentegen kunnen niet lang stil zitten en zullen de vogels liever achterna zitten en vangen in plaats van naar ze te staren.

“Ontdek Hoe Jij Je Jack Russel Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…KLIK HIER”