Hoe maak je jouw huis Jack Russel pup bestendig?

Jack Russell pup voeding
DierDier

Wow wat spannend! Je hebt een Jack Russel pup gekocht en je gaat hem mee naar huis nemen. Zijn mandje heeft al een plekje met de nodige speeltjes erin en zijn eet- en drinkbakje staan al te wachten. Iedereen en alles is er klaar voor om de nieuwe huisgenoot welkom te heten.

jack russel pup

Voordat de Jack Russel pup in huis kan worden gehaald is er wel wat meer voorbereiding nodig en daar staan veel mensen helaas niet bij stil. Dat jouw nieuwe aanwinst een gezellig thuis moet krijgen is zeker nodig, maar deze te belangrijker is dat het veilig is in huis en daarom moet jouw huis puppy-bestendig worden gemaakt. Een Jack Russel pup zal gegarandeerd op onderzoek uit gaan en dit kan tot de nodige problemen leiden.

Als u met uw pup thuis komt, zal deze niet gelijk gaan rondsnuffelen, want de reis zal hem zeker hebben vermoeid. Als hij echter na een tijdje tot rust is gekomen, zal hij zijn nieuwe omgeving zeker willen verkennen en het huis zal daarom uitgebreid door hem worden geïnspecteerd. Een Jack Russel pup ontdekt zijn omgeving het liefst met zijn kleine tanden en zal hierbij zeker geen rekening houden met uw meubels of objecten die een gevaar voor hem kunnen vormen. Het is daarom zaak dat je jouw spullen beschermt en jouw Jack Russel pup behoedt voor alle gevaren om hem heen.

De onderstaande zaken kunnen een gevaar zijn voor jouw Jack Russel pup:

jack russel bloemen

Bloemen en planten

Dat er veel planten in huis staan, is uiteraard gezellig. De andere kant is dat bepaalde planten giftig kunnen zijn voor jouw Jack Russel pup. Het is sterk aan te raden om goed te onderzoeken welke planten of bloemen niet samen gaan met een Jack Russel pup. Waarom? Omdat er zo ongeveer 700 planten- en bloemensoorten schadelijk zijn voor jouw Jack Russel. Kijk goed welke planten in jouw huis staan en check op internet of deze planten jouw Jack Russel pup ziek kan maken. Als je twijfelt, is het goed om de dierenarts te raadplegen.

Het verschilt nogal wat de problemen kunnen zijn die bepaalde giftige planten kunnen veroorzaken. Neem bijvoorbeeld een ficus of aronskelk. Deze zorgen voor huidirritatie bij een Jack Russel pup. Een azalea of krokus is in staat om de organen aan te tasten. Het opeten van de blaadjes van een hyacint of tulp kan zorgen voor maag- en/of een darmprobleem. Er zijn bloemen die zo giftig zijn dat jouw pup het niet overleeft. Als je denkt dat jouw pup ondanks als jouw voorzorgsmaatregelen toch iets naar binnen hebt gekregen, neem je direct contact op met de dierenarts. Blijf niet wachten totdat je signalen ziet van vergiftiging. Dat is het vaak al te laat omdat het gif zich al in de bloedbaan bevindt. Een behandeling is in de meeste gevallen dan niet meer mogelijk.

jack russel groente fruit

Groenten en fruit

Bepaalde groenten- en fruitsoorten zijn ook zeer gevaarlijk voor een Jack Russel pup. Als u thuis komt met een volle tas vol boodschappen is het heel verleidelijk voor jouw pup om op onderzoek uit te gaan. Al die geuren die op hem af komen, zal werken als een rode lap op een stier en voordat je er erg in hebt, heeft jouw pup iets opgegeten dat erg schadelijk voor hem kan zijn.

Let zeker goed op bij groenten zoals bieslook, een ui, prei en look. Het is bekend dat ze erg giftig zijn voor honden. Deze groenten veroorzaken maag- en darmklachten en kunnen het aantal rode bloedcellen verminderen. Rauwe aardappels en schillen kunnen er voor zorgen dat jouw Jack Russel pup in coma raakt. Let ook goed op bij noten peulen en zaden. Druiven en avocado’s zijn uitermate verboden voor honden. De laatste kunnen hartfalen veroorzaken. Dit is slechts een kleine greep uit de lijst van verboden giftige groenten- en fruitsoorten. Zet alles op een plek waar jouw hond geen toegang heeft.

jack russell banner

Schoonmaakproducten

Wees ook zeer voorzichtig met schoonmaakproducten net zoals bij kinderen. Schoonmaakmiddelen kunnen heel schadelijk zijn voor jouw pup en berg ze daarom veilig op.

Elektriciteitsdraden

Een goed advies is om er voor te zorgen dat de elektriciteitsdraden in uw huis weggewerkt zijn. Uw nieuwsgierige Jack Russel pup zal zich van geen kwaad bewust zijn als hij aan deze draden zal gaan knabbelen. Het kan kortsluiting veroorzaken, maar bovendien kan jouw pup geëlektrocuteerd worden.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over het pup bestendig maken van jouw huis? Jan Kramer heeft een handboek van maar liefst 192 pagina’s geschreven waarin alle aspecten van de Jack Russel worden beschreven. Dit handboek in e-book vorm is zeker aan te raden voor elke Jack Russel liefhebber en eigenaar.

KLIK HIER EN GA DIRECT NAAR DE WEBSITE VAN JAN KRAMER>>

DierDier