Jack Russel op een appartement goed Idee?

DierDier

Jack Russell Terriers staan bekend om hun hoge energieniveau, intelligentie en nieuwsgierigheid. Dit maakt ze tot uitstekende maatjes for avonturen in grote open ruimtes. Hoe zouden deze kleine actieve Jack Russells zich ooit kunnen aanpassen aan een kleine ruimte zoals een appartement?

Hier zijn een aantal cruciale tips hoe u een plezierig thuis maakt voor u en de uw Jack Russel terrier als u niet de luxe heeft van een grote achtertuin.

Veel en veel beweging

Jack Russels gedijen het beste bij activiteit en beweging en in het bijzonder buiten. U moet ze dus voldoende gelegenheid geven om hun benen te strekken ook al is het slecht weer. Elke dag een lange wandeling is verplicht, net zoals verschillende trainingstechnieken om hun lichaam en geest te stimuleren.

Omdat Jack Russells erg intelligent zijn, vervelen ze zich ook snel en dit leidt vaak tot destructief gedrag. Ze denken bijvoorbeeld Vrolijk dat ze een verborgen schat hebben gevonden onder dat pluizige ding, maar het enige dat u ziet, is dat uw sofa wordt gesloopt. Daarom moet u ze voorzien van genoeg vermaak en ze moe maken met fysieke activiteiten.

Hondensporten zoals ‘frisbee’ en ‘behendigheid’ zijn een leuke manier om samen tijd door te brengen, een band op te bouwen, te trainen en overtollige energie kwijt te raken. Wat u ook besluit om te gaan doen, wees er dan wel zeker van dat u ergens bent waar uw Jack Russell veilig is en waar hij lekker zijn gang kan gaan zonder aangelijnd te zijn. Ze moeten goed hun poten kunnen strekken.

Trainingsoefeningen, voor versterking van reeds aangeleerde commando’s of voor het aanleren van nieuwe dingen, is zowel goed voor hun hersenen als voor hun lichaam.

Onthoud wel goed dan hun aandachtsspanne en geduld bijna niet zo groot is als de onze. Een beloning zal daar ook niet bij helpen. Gun ze dus even een pauze als ze moe of overdreven rusteloos worden.

Als u geen tijd heeft voor lange wandelingen is het een goed idee om hem met u te laten meerennen naast de fiets. Een paar rondjes door de buurt zaI al voldoende zijn.

Let op hun voeding

Jack Russel terriers houden van eten, zorg er dus voor dat ze voeding krijgen die aan hun verwachting voldoet. Om overgewicht te voorkomen, moet u de hoeveelheid calorieen afstemmen op hun dagelijkse inspanning (ongeveer 450-650 calorieen voor volwassenen en 800-90 calorieen for puppy’s). Lees dit artikel over Jack Russel voeding

Een goede manier om hun liefde voor eten te gebruiken is om gebruik te maken van honden puzzels en speeltjes zodat ze iets leuks en tijdrovends hebben voordat ze bij de beloning zijn.

Kong puzzels zijn een leuke, uitdagende en een veelzijdige manier voor uw Jack Russell terrier om moeite te moeten doen voordat ze hun lekkere beloning krijgen. U kunt ze vol stoppen met een combinatie van hun favoriete eten. Als u hier geen tijd voor heeft zijn er genoeg dingen te koop, zoals koekjes en speciale pindakaas.

Als u besluit zelf iets te maken voor in de Kong, is mijn advies om een combinatie van verschillende lagen te maken (yoghurt, gehakte lever, groentepuree, pindakaas etc.) en deze in te vriezen voordat u dit aan uw Jack Russel geeft. Het invriezen helpt om de ingredienten in de Kong te houden, het zal langer meegaan en uw hond zal meer vindingrijk moeten zijn om alles uit te de Kong te krijgen.

Het samenstellen van verschillende lagen in de Kong maakt het aantrekkelijker, uitdagender en, vanuit een voedingsperspectief, een algehele, gezondere maaltijd voor uw geliefde Jack Russel

Beter in de bench dan een gesloopte woonkamer

Als u uw jack Russel echt een paar uur alleen moet laten in uw appartment, overweeg dan om een bench aan te schaffen en uw Jack Russel aan te leren dat de bench een leuke en veilige plaats is om tijd in door brengen. Lees dit artikel als u hier meer over wilt weten.

Zoals we al eerder ter sprake hebben gebracht kunnen Jack Russels erg destructief zijn als ze op zichzelf zijn aangewezen, vooral als ze last hebben van verlatingsangst. De bench voorziet hem/haar van een eigen ruimte waar hij veilig is en zich in kan terug trekken als iedereen thuis is, maar ook als er niemand thuis is.

Kies een bench waarin uw Jack Russel terrier voldoende ruimte heeft om in te bewegen en stop voordat u weggaat een aantal van zijn favoriete speeltjes in de bench, zodat hij/zij iets om mee te spelen heeft. Vergeet ook niet zijn waterbak erin te zetten.

Ook een goed idee is om hem een Kong te geven, die kan worden gevuld met iets lekkers, zoals pindakaas of een koekje. Laat de radio of TV aan zodat uw hond toch stemmen hoort tijdens uw afwezigheid. Dit werkt kalmerend.

Door hun sterke jachtinstinct spelen Jack Russels niet heel goed samen met andere dieren, zeker als ze klein en harig zijn. Zorg er dus voor dat dit soort dieren niet de hele dag in zicht zijn, anders worden ze gek. Als u meerdere honden heeft, zeker nog een andere Jack Russell, is het beste om ze in aparte benches te zetten.

Ze hebben hun eigen ruimte nodig waar ze zich comfortabel voelen. Overigens hebben de neiging een kort lontje te hebben als het op andere honden aankomt en het is niet ongebruikelijk dat zee en gevecht starten als ze niet onder toezicht staan.

Vermaak uw Jack Russell

Een uitstekende manier om uw Jack Russell te vermaken en te stimuleren is door hem/haar een interessante puzzel op te laten lossen. Hondenpuzzels gaan over het zoeken naar een lekkere beloning die ingenieus zijn verborgen in een speeltje en uw uw Jack Russel moet een oplossing vinden om erbij te komen.

Ze weten dat er een heerlijke beloning wacht, omdat ze de heerlijke geuren hiervan ruiken. Hoe geuriger de beloning, hoe meer motivatie uw Jack Russell zal hebben om met het speeltje te spelen en het raadsel op te lossen.

Dergelijke spelletjes zorgt er niet alleen voor dat ze bezig zijn, maar het stimuleert ze ook mentaal en dat is niet zo belangrijk als ze fysiek fit houden.

Hondenpuzzels

Er zijn verschillende soorten hondenpuzzels op de markt niet allemaal varieren in moeilijkheidsgraad. Begin met een puzzel zoals de ‘Seek-A-Treat Shuffle Bone Toy Puzzle’ (Amazon.com). Het is een duurzame interactieve puzzel waarbij de schuifjes moeten worden bewogen om de beloning eronder te kunnen opeten.

Voor een meer uitdagender spelletje kunt u bijvoorbeeld het Nina Ottosson Dog Brick kopen (Amazon.com). Het is een combinatie van schuifjes, vakjes en verplaatsbare delen die voorziet in de mogelijkheid voor een diverse en veeleisende oefening van hun cognitieve en fijne motoriek, steeds weer.

Aan de andere kant zijn er hondenpuzzels welke in essentie meer verwant zijn aan de KONG, zoals het geweldige ‘Interactive Dog Ball by FurryFido’ (Amazon.com).

Het bestaat uit twee holle rubberen bollen die gevuld kunnen worden met verschillende hondensnoepjes. Als de bal beweegt en de gaten van de beide ballen op een lijn staan, zal het hondensnoepje eruit vallen. Op deze manier moet uw Jack Russell al rollend en kauwend manieren vinden om zijn kostbare beloning eruit te krijgen.

Over het algemeen is het beste om toezicht te houden wanneer uw Jack Russel met zijn hondenpuzzel speelt. De speeltjes zijn gemaakt van duurzame en geteste materialen, maar ze bevatten bewegende delen en het is uiteindelijke beter om te voorkomen dan te genezen.

Buiten dat is het ook nog eens erg vermakelijk om te kijken naar uw Jack Russell als hij bezig is met zijn spel. Het is ontzettend grappig om te zien hoe honden steeds weer met nieuwe oplossingen komen en nieuwe strategieen bedenken om het lekkers te kunenn bemactigen. Het is wel goed om te vermelden dat niet alle honden van het oplossen van puzzels houden.

Sommige honden vinden het saai en frustrerend en dat is OK. Niet iedereen houdt ook van het maken kruiswoordpuzzels.

Conclusie

Het hebben van een Jack Russell in een appartement vereist wat meer werk dan bij andere honden, maar het is zeker niet onmogelijk. Het vereist dagelijkse zorg, beweging en vermaak en u moet tijd vrij maken om in hun behoeftes te voorzien, maar geloof me het is de moeite waard.

Ze kunnen u motiveren om meer tijd door te brengen buiten uw appartement. Hun grenzeloze energie bijhouden zal u blij maken en u helpen om in vorm te blijven.

 

DierDier