Gaan Jack Russell Terriërs en katten goed samen?

DierDier

U heeft de beslissing genomen om een Jack Russell terriër aan te schaffen om uw gezin uit te breiden. Voordat u deze beslissing definitief neemt en de hond daadwerkelijk gaat kopen is het goed om uw gezin en omgeving in deze beslissing te betrekken. Wellicht heeft u bijvoorbeeld al een kat of poes in huis. In dit geval is het dan slim om een hond erbij te nemen?

Het antwoord hierop is helaas: NEE

JACK RUSSELL TERRIERS ZIJN JAGERS

Het kan zo zijn dat uw Jack Russell terriër al vanaf hele jonge leeftijd goed is gesocialiseerd met katten in zijn omgeving. Het is goed om te beseffen dat Jack Russell terriërs werden gefokt om te jagen. het jachtinstinct zit er als het ware ingebakken en op latere leeftijd zal die jachtdrang weer de kop op steken. Zeker als u een Jack Russell heeft die slecht gedrag laat zien, is de kans groot dat hij uw kat aanziet als prooi en dit kan tot serieuze problemen leiden. De karakters van katten en honden zijn gewoon niet hetzelfde en gaan niet goed samen.

inarticle button jack

JACK RUSSELL TERRIËRS HEBBEN VEEL ENERGIE

Jack Russell terriërs staan er om bekend dat ze veel energie hebben. Ze worden ook wel eens ADHD honden genoemd, omdat ze maar heen en weer blijven lopen en niet de rust schijnen te kunnen vinden.

Katten zijn een beetje relaxed en sloom en ze raken al snel in de stress. Een krakende vuilniszak, een dichtslaande deur etc. Wat dan te denken van een Jack Russell die hem ziet als prooi.

Nu zijn katten niet voor een kleintje vervaard, maar dit is geen goede combinatie. Als u geluk heeft zal uw Jack de kat “slechts” irriteren, maar in het uiterste geval kunnen er wel eens gewonden gaan vallen.

Honden zijn subliem in het herkennen van lichaamstaal en emoties, net zoals mensen. Dit is ook de reden dat mensen en honden zo goed samen gaan. Een kat of poes heeft dit vermogen niet. Als uw Jack Russell gewoon nieuwsgierig is, zal de kat dit opvatten als agressie. Het is niet ongebruikelijk dat uw hond dat een uithaal krijgt.

De conclusie is dat honden en katten niet goed samen gaan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u uw kat moet wegdoen. Een kat die  de hele dag buiten is vormt geen enkel probleem, een kat die de hele dag binnen is wel. U kunt uw handen al vol hebben aan uw Jack, laat staan dat u ook nog de hele dag de kat in de gaten moet houden. Deze beslissing laten we uiteraard bij u.

De overweging om kat versus hond is niet de enige beslissing die u moet nemen. Ook over de relatie van jonge kinderen en Jack Russell valt het mnodige te zeggen. U kunt het artikel hier lezen.

Meer informatie nodig?

Met plezier zou ik u nog willen wijzen op de website van Jan Kramer. Op deze website vindt u alle informatie die u maar wilt weten over de Jack Russell terrier. Jan heeft jarenlang ervaring op het gebied van training en verzorging van de Jack Russell hond.

Klik hier NU en ga DIRECT naar de website van Jan Kramer>>

 

DierDier