De 7 meest gemaakte fouten bij het opvoeden van een Jack Russell puppy

DierDier

Gefeliciteerd met uw nieuwe Jack Russell die u heeft opgehaald bij asiel of Fokker. Een huisdier is zeker een grote aanwinst voor het gezin. Het is echter ook zeer belangrijk dat u uw hond op de juiste manier traint en opvoedt, zodat het een hond is die zich goed gedraagt en u en uw hond op een fijne manier samen kunnen leven.

Net als kinderen hebben honden grenzen en regels nodig om hun rol te begrijpen in het gezin. Hierdoor bent u niet wreed of gemeen, maar u bent juist een goede ‘huisdier-ouder’. Pas onderstaande tips toe als u op zoek bent naar informatie over het honden training van een Jack Russell pup.

Begin direct met honden training

Om er zeker van te zijn dat uw pup de best mogelijke gewoontes heeft, is het goed om zo vroeg mogelijk te starten met honden training. Begin met essentiele vaardigheden die u hem/haar wilt leren, zoals zindelijkheidstraining en “stop met bijten”.

Dit zijn grote klussen om te klaren, maar ze kunnen redelijk makkelijk en snel worden aangeleerd en het geeft uw pup en goede basis voor het begrijpen van regels en het zorgen dat ze de regels ook volgen. Ga niet maanden zitten wachten totdat ze groter zijn. begin vroeg en u zult de beste resultaten zien. Puppy’s en in het bijzonder Jack Russell puppy’s leren heel snel.

Probeer positieve training (clicker, beloningen)

Positieve training is altijd de beste optie als het gaat over het trainen van een Jack Russel pup. Als u een clicker gebruikt of een andere vorm van positieve training (bijvoorbeeld beloningen) zullen ze leren als ze iets goed hebben gedaan. De click zal worden geassocieerd met goed, dat betekent dat ze er op een meer verantwoordelijk manier naar zullen luisteren. Zelfs als puppy’s, zijn honden gevoelig voor complimenten, houden niet van schreeuwen of opsluiting.

 

Niet slaan of straffen door pijn

Het straffen van uw hond door hem te slaan of tegen hem te schreeuwen als hij iets fout doet, is slecht. Het veroorzaakt een slechte connectie tussen u en uw Jack Russell en kan mogelijk zijn hele leven meegaan als het vaak en hard genoeg wordt gedaan.

In plaats van schreeuwen als hij iets fout doet, kunt het gedrag beter stoppen met een kalm ‘NEE’ en hem op weg helpen naar het gewenste gedrag. Geef hem complimentjes met een knuffel en een beloning als hij het goed doet. Hij leert dat hij iets goeds heeft gedaan en zal er zelf van leren.

Onthoud de grenzen van uw pup

Hoewel puppy’s makkelijker zijn om te trainen dan volwassen honden, en Jack Russell puppy’s wel een van de slimste honden die er zijn, zult u merken dat uw puppy ook een grens heeft hoe snel en hoeveel ze kunnen leren.

Dit betekent niet dat u maar een paar trucjes moet kiezen, maar dat u de tijd neemt voor de honden training en u hem niet overlaadt met informatie. Als u dit namelijk doet, kan dit betekenen dat hij juist achteruit gaat en niet begrijpt wat hem wordt geleerd. Wees geduldig met uw pup!

Houd de regels consistent

Honden begrijpen niet het idee van “soms” of “misschien”, ze hebben regels nodig voor wat ze wel en wat ze niet mogen doen. Als u wilt dat Jack Russell niet op de bank mag, dan mag hij ook niet op de bank. Laat het dan niet toe op maandag en wel op dinsdag. Het is verwarrend voor uw puppy tot het moment dat hij niet meer weet wat regels zijn en dit betekent weer frustratie en boosheid voor u. Wees consistent en uw pup zal daarvan profiteren.

Houd controle over uzelf

Als u merkt dat uw puppy onstuimig en wild is, ondanks wat u allemaal tegen hem zegt, blijf uzelf beheersen. Raak niet in paniek of ga niet tegen hem schreeuwen. Sluit hem niet de hele dag op, omdat u niet weet wat u met hem aan moet. Leid hem af  door hem speeltjes te geven. Maak een wandeling met hem als hij te wild en gek wordt. Houd de controle over uzelf.

Bewaar de rust en uw Jack Russel pup zal u en de regels respecteren.

Leer hondentraining van een professional

Als u voelt dat u vast zit en hulp nodig heeft bij het trainen van uw Jack Russell puppy, schakel dan de hulp in van een professional. Er zijn er genoeg die u hier graag mee willen helpen door het samen aan te pakken. U kunt altijd vertrouwen op uw eigen hondeninstinct, maar maak gebruik van een professional of een goede vriend met ervaring als u onzeker bent.

Puppy’s zijn slim, gluiperig, innovatief en beteken een hoop plezier in huis. Als u ze op de juiste manier traint, zullen ze op u reageren en u leven beter maken door hun invloed. Als u ze niet traint en niet juist opvoedt, worden ze een last en u en uw Jack Russell zullen niet gelukkig zijn.

Bovenstaande tips zullen u op weg helpen en voorbereiden op een mooie toekomst samen.

Meer informatie nodig?

Als u dit artikel heeft gelezen en heeft nog steeds vragen of onduidelijkheden dan raden wij u aan om de website van Jan Kramer eens te bezoeken. Jan Kramer is een echter autoriteit op het gebied van training en verzorging van de jack Russell terrier. Zijn ervaringen van meer dan 25 jaar lang heeft hij gebundeld in een e-book, het complete handboek voor de Jack Russell. Alle onderwerpen en aspecten van deze geweldige hond worden in het handboek behandeld. Een echte aanrader!

KLIK HIER NU EN GA DIRECT NAAR DE WEBSITE VAN JAN KRAMER>>

 

DierDier