Jack Russell training: De 5 beste tips!

GRATIS Ultieme JACK RUSSELL GIDS ONTHULT Alles wat jij moet weten over de jack russell terrier

jack russell gids


Laat jouw gegevens hieronder hieronder achter en wij sturen je de GRATIS GIDS direct naar jouw mailbox. 


(Jouw gegevens zijn bij ons veilig en wij  zullen deze gegevens nooit zonder jouw toestemming doorverkopen aan derden of andere partijen)

jack russel opvoedenAls eerste is het goed om te weten wat terriers anders maakt dan andere honden en daarna geven we een paar specifieke technieken die goed van pas komen bij het trainen van uw Jack Russel Terrier.

Wat maakt terriers anders?

Welke eigenschappen van terriers maakt ze uniek en soms lastig om te trainen? Iedereen die ervaring heeft met het trainen van verschillende soorten honden weet dat terriers moeilijk te overtuigen zijn om uw bevelen uit te voeren.

Het oorspronkelijke doel van terriers was op het jagen op klein wild, en met name ongediertebestrijding. In het geval van de Jack Russel was hun initiele doel het jagen op vossen, maar voor het jaar 1900 was de term vossenjager van toepassing op een aantal soorten rassen. Een terrier was essentieel gewoon een dappere hond die wird gebruikt voor het doden van kleine dieren.

Het word terrier is afgeleid van het Latijnse woord “terra” en dit woord betekent aarde. Waarom is dit belangrijk? Om te weten waar terriers in het verleden voor werden gebruikt. Ze werden niet gefokt om te luisteren naar hun baasje, bijvoorbeeld zoals de herdershond. Een herdershond werkt door nauwkeurig te letten op verbale commando’s, handsignalen en fluitgeluiden van zijn baas. Een terrier is meer geneigd om te doen wat zijn instinct zegt om te doen en dat is het doden van kleine dieren.

Dit is de oorzaak dat het trainen van terriers soms moeilijk is. Het zit niet in hun natuur om maar alles te doen wat u zegt. Hoe gaat u dus om met deze wilskrachtige honden?

Tips voor het trainen van de Jack Russel Terrier

 

Neem vastberaden de leiding

Als u uw Jack Russel niet laat weten dat u de baas bent dan zal hij ervan uitgaan dat hij de baas is. Laat het weten wie het voor het zeggen heeft. Eet altijd als eerste. Dit is een teken dat honden begrijpen en het betekent dat u hoger in de hierarchie staat. Overdrijf het niet, wees standvastig, maar eerlijk.

Geef niet zo maar iets weg.

Dat betekent; geef hem geen belonging omdat hij er zo schattig uitziet. Laat hem begrijpen dat hij zich eerst moet gedragen zoals u wilt voordat hij een beloning krijgt. Elke keer als u hem geeft waat hij graag zou willen hebben, laat dat onderdeel zijn van de training. Geef bijvoorbeeld zijn voerbak pas als hij luistert naar uw commando KOM.

Pak aggressieve neigingen zo vroeg mogelijk aan.

U heeft geluk als uw hond nog een puppie is. Het trainen van een Jack Russel puppie is makkelijker dan het trainen van een volwassen hond. U kunt veel irritant gedrag voorkomen voordat het uit de hand loopt. Maak uw puppie ongevoelig voor gevoelens van frustratie door bijvoorbeeld zijn favoriete speelgoed af te pakken of zijn voerbak weg te nemen als hij aan het eten is. Doe dit een paar momenten en beloon hem dan met een snoepje en geef het terug. Dit helpt om aggressief gedrag in de toekomst te voorkomen.

Focus op het positieve.

Dit geldt voor de training van elke hond, maar is zeker waar voor de Jack Russel terrier. U moet zich focussen op het belonen voor goed gedrag en niet op het bestraffen van slecht gedrag. Waarom? Omdat hoe meer u schreeuwt tegen uw terrier om zijn vieze pootjes van de bank af te halen, hoe meer modderige pootafdrukken u in de toekomst op uw bank zult aantreffen. Zo werkt het nu eenmaal met terriers, ze herhalen gedrag waarover u zich het meest druk maakt. Blijf kalm, onderbreek slecht gedrag, buig het om naar iets positiefs en beloon dit gedrag om het te versterken.

Vertroetel u hond niet.

Dit is heel belangrijk. Onthoudt dat uw hond geen menselijke baby is. Zoals al eerder is genoemd, zit het DNA van de Jack Russel om op andere dieren te jagen. Het is misschien niet leuk of ideaal, maar dit moet u goed onthouden en begrijpen als u heeft te doen met een terrier. Verwen ze en ze slaan helemaal los. Wees standvastig, maar niet heerszuchtig. Vergelijk ze met een rebellerende tiener. Als u ze onder de duim wilt houden, zullen ze nog meer rebels worden. Als u ze hun gang laat gaan, zullen ze ook meer rebels worden. U moet ze laten weten wat de grenzen zijn en tegelijk hun opgepompte gevoel respecteren over wat ze kunnen doen. Terriers hebben namelijk nogal een hoge dunk van zichzelf.

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

>

De waardering van jackrusselopvoeden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.

Een lieve en gehoorzame Jack Russell in 2 weken zonder dure hondentrainers!Nu van EUR 9,99 voor EUR 4,99
NU KOPEN