12 goede redenen voor het volgen van een online puppytraining

DierDier

Bent u de trotse eigenaar van een puppy of krijgt u op korte termijn een puppy in huis? Training, opvoeding en socialisatie begint vanaf de eerste dag dat uw puppy in het gezin of in huis wordt opgenomen. Vaak wordt dit vergeten, maar de eerste 180 dagen zijn cruciaal in het leven van de puppy. Niet uitstellen dus, maar genoeg reden om direct te beginnen met een online puppycursus.

U kunt direct starten met trainen

Vanaf 7-8 weken kunnen puppy’s worden meegenomen vanaf de fokker naar huis. Praktisch betekent dit dat een puppy in huis komt wonen tijdens fase 1 van de socialisatie. Uw puppy is de eerste 13 weken enorm nieuwsgierig en is ontzettend leergierig. De eerste 30 dagen bij u thuis zijn daarom van groot belang, want in deze periode wordt de basis gelegd voor de toekomst van uw hond.

Het merendeel van de hondenscholen raadt het echter af om in deze belangrijke periode een puppycursus te volgen, omdat de hond nog kwetsbaar, jong en klein is en omdat hij nog niet voor alles is ingeënt. Dit risico is niet aanwezig als u online een puppycursus volgt van de Tinki Academy. Geen overvolle klasjes, maar gewoon lekker thuis beginnen met het trainen, opvoeden en socialisatie van uw puppy. U krijgt hierbij begeleiding van experts die ontzettend veel ervaring hebben met honden en die u bijstaan met tips en advies.

Alle vragen en antwoorden overzichtelijk op een rijtje

Wellicht heeft u voor het eerste een puppy of heeft u in het verleden wel eens een puppy gehad en is de kennis van toen weg gezakt. In het begin komt er altijd heel veel op u af en zit u boordevol vragen als trots baasje. Wat bijvoorbeeld te doen als uw puppy jankt tijdens de (eerste) nacht of maar blijft janken? Zindelijkheidstraining, hoe gaat dat nu precies in zijn werk, wat moet je wel of juist niet doen? Socialisatie, waar je laat u uw puppy aan wennen direct al aan het begin dat hij/haar thuis is bij u.

Een online puppycursus of training heeft alle belangrijke thema’s voor de eerste weken netjes in een overzicht staan, zodat u alle relevante onderwerpen makkelijk kunt terugvinden. Hierdoor hoeft u niet meer de hele dag te googlen naar antwoorden, want de hondenexperts van de Tinki Academy weten wat belangrijk voor u is en hebben alles al voor u op een rijtje gezet.

U krijgt waardevol advies en bruikbare tips van experts met jarenlange ervaring

Veel waardevolle informatie is uiteraard gewoon op het internet te vinden, maar veel van deze informatie gaat vaak niet specifiek over uw puppy. Daar bovenop is de gevonden informatie vaak tegenstrijdig en weet u niet meer wat nu wel of niet waar is. Onze hondenexperts zijn dagelijks met puppy’s bezig en hebben door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met de training, opvoeding en socialisatie van puppy’s.

Het is voor u van essentieel belang dat u weet wat prioriteit heeft, maar ook dat u niet te snel gaat en dingen over het hoofd ziet. De meeste oefeningen die u aantreft op het internet zijn wellicht toe te passen bij een jonge hond, maar niet per definitie bij uw kleine puppy. Bij puppy’s die tussen de 8 en 12 weken oud zijn, is rust erg van belang en de online puppycursus van Tinki Academy is gericht op deze levensfase en het advies is hierop afgestemd.

U leert om te echt luisteren naar uw hond

Wanneer uw puppy in huis komt wonen, gaat er gegarandeerd veel veranderen. Het vraagt veel tijd van u om uw puppy te leren kennen. Het werkt uiteraard ook de andere kant uit, want uw puppy moet zeer zeker ook wennen aan u en aan uw partner en kinderen. Uw puppy treedt een volledig nieuwe wereld binnen.

Uw puppy leert op een hondenschool voornamelijk de primaire basiscommando’s. Daarnaast wordt er gefocust op het doen van oefeningen. Dit zijn allemaal zaken die zeker van belang zijn, maar het is ook zeker van belang dat het vertrouwen tussen u en uw puppy wordt opgebouwd, zodat u een band met hem krijgt. Het is namelijk veel makkelijker om uw puppy iets te leren door training en opvoeding als u samen een band heeft.

Communicatie is een belangrijk onderwerp bij Tinki Academy, want om uw puppy echt te leren luisteren, is het noodzakelijk dat u leert om naar hem te luisteren.

Het gros van de fouten wordt in het eerste half jaar gemaakt

Een puppy die tussen de 8 en 20 weken oud is, is in staat om enorm veel te leren en om goede ervaring op te doen. Er kan in het eerste half jaar ook juist enorm veel niet goed gaan en daarom is alertheid geboden hoe uw puppy zich ontwikkelt in deze periode. Het is nog veel belangrijker om zijn gedrag goed te monitoren.

Het kan zijn dat uw puppy zich vrij gedraagt of juist enigszins angstig is. In beide situaties is speciale aandacht nodig. Wanneer uw puppy zich vrij en vrolijk gedraagt, bestaat het risico dat hij te veel doet met als gevolg dat hij lichamelijk en geestelijk te veel prikkels krijgt. Uw bange puppy socialiseert dan niet goed en kan in deze fase angst-agressief gedrag vertonen. Op een later tijdstip kunt u hiermee moeilijkheden krijgen. Daarom is het raadzaam om u in te spannen dit soort gedrag te identificeren en er wat aan te doen. De hondenkenners van de Tinki Academy kunnen u met raad en daad bijstaan.

Veel hondenbezitters gaan voor te snelle en te volle trainingssessies

Een puppy kenmerkt zich door enthousiasme en extreme nieuwsgierigheid. U mag echter niet vergeten dat het in werkelijkheid in menselijke termen nog baby’s zijn tijdens de primaire 180 dagen van zijn leventje. Door het feit dat ze lekker om u heen dartelen, zou u dit bijna kunnen vergeten. Dit kan ook de reden zijn dat u uw puppy direct alles wil aanleren, maar de werkelijkheid is dat uw puppy veel fysieke rust nodig heeft en zijn grenzen op de proef stelt.

Uw taak is het om uw puppy te beschermen. Dit is ook zeker relevant voor zijn geestelijke rust: De hele dag zit vol met nieuwe indrukken en door voldoende slaap en rust kan uw puppy deze indrukken in zich opnemen. Het effect is veel groter als alles in evenwicht is, ook al voelt het aan alsof alles in slakkentempo gaat. De hondenkenners zijn het erover eens dat uw puppy goede belevenissen moet hebben en niet zo zeer veel belevenissen.

Ga dus voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Als uw puppy een minder positieve ervaring meemaakt, is het onvermijdelijk dat u een aantal passen in het proces terug moet. Als u de online puppycursus van Tinki Academy gaat volgen, leert u van de hondenexperts precies hoe u het juiste evenwicht vindt.

online puppycursus

U komt ook veel te weten over het verzorgen en de gezondheid van uw puppy

In de begintijd van uw puppy thuis is het goed om eerst langs de dierenarts te gaan om uw puppy te laten inenten. Het is zeker niet ongebruikelijk dat u met veel vragen rondloopt. Meestal zal een dierenarts uw vragen uitgebreid beantwoorden, maar ja de meter loopt gewoon door en de tijd is beperkt.

Vaak is het zo dat na een consult bij de dierenarts u bent vergeten te vragen en dat is frustrerend. Als u een puppcursus online volgt van de Tinki Academy weet u zeker dat er altijd een kundige dierenarts bij betrokken is. De dierenarts kan u van alles vertellen over de gezondheid en het verzorgen van uw puppy. Ze kan alles uitgebreid vertellen en ook op het gebied van het vinden van evenwicht tussen het bewegen en het nemen van rust. Ook is zij expert op het gebied van de inentingen die uw puppy moet krijgen, hoe u het beste de vacht verzorgd en de tanden poetst. Kortom alle informatie is beschikbaar en u hoeft zicht geen zorgen meer te maken dat u te weinig tijd heeft.

Training en opvoeding is een dagelijkse bezigheid

Het volgen van een puppycursus online is een mooi supplement op een klassieke hondenschool. U zult er tegenaan lopen dat een keer per week een bezoek aan de hondenschool niet heel erg veel is, omdat puppytraining een dagelijks terugkomend fenomeen is.  Uw hondentrainer zal u dat ongetwijfeld ook meegeven, maar het probleem is vaak dat u het bij thuiskomst al weer bent vergeten wat u heeft geleerd en zich probeert te herinneren wat u allemaal heeft geleerd.

Met een online puppycursus heeft u altijd de beschikking over uw digitale hondentrainer.  U kunt derhalve op dagelijkse basis bezig zijn met uw puppy en hem alles meegeven over socialisatie, opvoeding en training en ook nog eens onder de begeleiding van mensen die uit de praktijk weten waar ze het over hebben.

U kunt op uw gemak thuis alles lezen en bekijken

​Evenals uw puppy doet ook u veel nieuwe ervaring en indrukken op. als kersverse hondenbezitter krijgt u met allerlei onbekende zaken te maken met uw puppy. Op het moment u met een nieuwe situatie te maken krijgt, kunt u direct de online puppycursus raadplegen voor een oplossing of antwoord. U heeft namelijk 24/7 toegang tot alle informatie.

Als u dus in een situatie zit en denkt: Wat moet ik hier nu weer mee? Raadpleeg ter plekke de puppycursus door in te loggen en vindt de benodigde informatie. Bent u te snel gegaan met het trainen? Ga gewoon een paar lessen of modules terug en begin opnieuw.

U heeft toegang op elk gewenst apparaat

​De puppycursus van Tinki Academy kunt u benaderen vanaf een smartphone, iPad of gewoon uw laptop. U heeft dus altijd uw eigen digitale hondenschool in uw binnenzak. Dit is ideaal, omdat u niet gebonden bent aan een bepaalde plaats om te kunnen trainen. Bijkomend voordeel is ook dat u op een eigen gekozen snelheid kunt werken.

Als u van mening bent dat uw puppy op een bepaald onderdeel nog niet voldoende vorderingen maakt, besteedt er dan gewoon wat meer aandacht aan. Het kan ook zo zijn dat uw puppy juist snel leert op een bepaald onderdeel. U kunt andere oefeningen dan sneller doen.

schattige puppy

Een online puppycursus is een goede investering

​Door het volgen van een puppycursus legt u een goede fundering voor de toekomst. In die zin is een puppycursus geen weggegooid geld, omdat u er de komende jaren profijt van zult hebben. De primaire socialisatiefase wordt gevolgd door de secundaire socialisatiefase. Deze fase is ook bekend als de angstfase. Uw puppy zal in deze fase meer terughoudend zijn en het is belangrijk dat uw puppy tijdens de primaire socialisatiefase voldoende positieve ervaringen heeft gehad.

Uw puppy zal de samenwerking met u geweldig vinden

Uw puppy de nodige tijd en aandacht geven is een nuttige noodzaak, maar dat niet alleen, want uw puppy beleeft er ook veel plezier aan en u hoogstwaarschijnlijk ook. Hij zal het geweldig vinden om samen met u het onderste uit de kan te halen. Er zal een stevige band gaan ontstaan als u niet alleen samen leert, maar ook speelt.

In de puppycursus  van Tinki Academy wordt u advies gegeven hoe u op een leuk speelse manier u hond traint en opvoedt. Dat is een win win situatie voor u en uw puppy. Op korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn.

​Wat krijg ik precies als ik de online puppycursus van Tinki Academy aanschaf?

De online puppycursus ‘ De eerste 180 dagen met je puppy’ is specifiek gericht op de fase van uw puppy tussen de 8 en 25 weken. Een aantal speciaisten, zoals een fokker, dierenarts en trainer staan voor u klaar om u met raad en daad op weg te helpen en bij te staan. Samen met deze hondenkenners gaat u werken aan een goede basis. Deze basis is nodig voordat u een hondenschool of trainer in gaat schakelen. 

De lessen zijn beschikbaar in een digitale omgeving en bestaat uit video’s, cheklisten en stappenplannen. Verder krijg u ook achtergrondinformatie over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Er is ook een FAQ gedeelte waar 275 vragen worden bentwoord die in het eerste half jaar van uw puppy kunnen worden gesteld.

DierDier