De beste tips om een weglopende Jack Russell te stoppen

dooradmin

De beste tips om een weglopende Jack Russell te stoppen

 

Probeert mijn JacK Russell te ontsnappen?

Trek het u niet persoonlijk aan als uw Jack Russell ervan houdt om weg te rennen, omdat dit een neiging is die in de genen zit van het beestje. Generaties lang hebben Jacks jagers gediend door in de verte weg te rennen en om de plek te markeren waar de gevallen prooi was gevallen. Door jarenlang fokken, is dit gedrag instinctief geworden. Deze aanleg, gecombineerd met zijn ongelooflijk actieve en sportieve aard, betekent dat hij geen scrupules heeft om kilometers vooruit te rennen. Terwijl het prettig is om uw hond de kans te geven om te oefenen, is het niet zo prettig als hij niet wil terugkomen.

Hoe stopt u het wegrennen van uw Jack Russell?

Voor de veiligheid van uw hond is het heel belangrijk dat uw Jack Russell goede gehoorzaamheidstraining krijgt. Zodra uw hond op reageert op basis commando’s en begrijpt dat u het meest dominante lid van de roedel bent, zal uw Jack Russell veel minder de neiging hebben om weg te rennen. Hier is geduld voor nodig en de kunst om in uw hond te begrijpen. Opvoeding is van vitaal belang. U kunt beginnen met het trainen van uw hond door hem consistent te belonen voor goed gedrag, maar omdat de Jack Russell vaak moeilijk kan doen, is hulp van een professionele trainer soms nodig. Begin vroeg met puppy training in een klas, waar er dezelfde mensen zijn, die u niet zullen veroordelen voor het hebben van een moeilijk te controleren hond. Zij weten ook wat het is en zullen u op weg helpen. Het is belangrijk dat u thuis ook bepaalde technieken oefent. Leer uw hond om direct te komen op elk gewenst tijdstip en hem te belonen met traktaties en complimentjes zodat hij het terugkomen associeert met de beloning. Hetzelfde kunt u toepassen op trucs zoals het vragen om te zitten, te blijven zitten als u wegloopt en dan hem uiteindelijk te vragen om te komen. Als hij deze dingen doet krijgt hij zijn beloning. Uw hond zal snel gehoorzaamheid associëren met beloning en dit zal hem aanmoedigen om goed gedrag te vertonen en het risico te verlagen dat hij wegrent.

Extra informatie

Houdt in gedachte dat Jack Russells snel afgeleid, ook bij training. Houdt de trainingen kort om verveling en frustratie te voorkomen, en als u deze zaken op een regelmatige basis oefent, zult u snel het verschil opvallen.

Wees verder voorzichtig om uw hond niet achterna te rennen als hij de benen. Als u dat doet, vertelt u eigenlijk dat het een spel is en dat moedigt hem aan alleen maar meer weg te rennen, doe dus niet mee met dit slecht gedrag. U vraagt zich misschien af hoe u eigenlijk de hond moet vangen als hij wegloopt, maar het antwoord is heel simpel, geef hem niet de kans. Houdt hem aan lijn totdat hij een gedegen training heeft gehad. Nog een belangrijk punt is dat sommige Jack Russell eigenaren hun hond niet kunnen straffen en hun hond belonen als de hond terugkomt. Dit is niet goed, want dan lijkt het voor uw hond of slecht gedrag wordt beloond en dat is het laatste wat u wilt. Herinner uw hond eraan dat u de Alpha bent en uw commando’s zullen geen probleem meer zijn.

In het kort: het natuurlijk gedrag zorgt ervoor dat uw hond vaker wegrent dan u zou willen. Hun energie en aandrang om te jagen is soms moeilijk te corrigeren, maar als u voldoende tijd besteedt aan training zult u snel de controle overnemen zodat uw hond gehoorzaam wordt.

Over de auteur

admin administrator