Onderdanig urineren

dooradmin

Onderdanig urineren

Om mee te beginnen is onderdanig urineren geen probleem dat opgelost kan worden met training. Een zwakke blaas veroorzaakt dit wanneer de hond opgewonden of bang is. Dat is de reden waarom dit vaak wordt gezien bij jongere honden. Onderdanig urineren komt zowel voor bij mannelijke als vrouwelijk honden, maar het komt vaker voor bij de laatstgenoemde categorie. Deze twee vormen van urineren kunnen makkelijk worden gediagnotiseerd afhankelijk van de context waarin ze plaatsvinden.

Onderdanig plassen komt voor als een hond zich bedreigd voelt, zoals bijvoorbeeld als hij wordt gestraft of verbaal wordt mishandeld. Ook kan dit gebeuren als iemand een dominante houding aanneemt richting hem of haar(direct oogcontact of over de hond een hangen), Urineren dat wordt veroorzaakt door opwinding komt vaak voor tijdens het groeten en spelen en gaat niet vergezeld met een onderdanige houding. Er zijn verschillende zaken die de eigenaar kan doen om dit gedrag te stoppen.

 1. Straffen of schelden is iets wat u niet moet doen. Dit maakt het probleem alleen maar erger!
 2. Als u thuiskomt groet uw Jack Russell dan op een rusige manier
 3. Benader uw Jack Russell niet met een dominante houding door;
  • Vermijdt direct oogcontact. Honden associeren direct oogcontact met een uitdaging. Vor een onderdanige hond kan een kort moment van oogcontact al ondraaglijk zijn.
  • Buk liever en ga op het niveau van de hond zitten dan over uw Jack Russell heen te buigen
  • Aai uw Jack Russell onder de kin in plaats van op het hoofd. Dominante honden laten vaak hun dominantie zien door hun nek of een poot op de nek of schouders van een andere hond te leggen. Als een mens een hond aait over het hoofd kan een onderdanige hond dit zien als een teken van dominantie.
 4. Beloon en moedig houdingen en gedrag aan die niets met urineren hebben te maken. Anders gezegd: geef uw Jack Russell iets anders te doen dan rollen en urineren op de vloer
 5. Negeer uw terrier totdat hij rustig is. Dit kan urineren voorkomen. Als dit werkt, kunt u proberen een paar kalmerende woordjes tegen hem of haar te zeggen. U kunt vervolgens voorzichtig fysiek contact maken. Na het het tonen van fysieke genegenheid, en uw Jack Russell terrier heeft nog steeds niet geurineerd, geef een complimentje en geef een beloning.
 6. Onderdanig urineren en urineren van opwinding kan vanzelf overgaan als de hond ouder wordt, als het niet wordt verergerd voor straf of onbedoelde versterking. Als u na het proberen van de hierboven genoemde suggesties nog steeds problemen heeft dan is het beste dat u uw dierenarts raadpleegt.

Over de auteur

admin administrator