Een Jack Russel Opvoeden: 10 Tips voor succes

dooradmin

Een Jack Russel Opvoeden: 10 Tips voor succes

De Jack Russell Terrier is werkelijk een unieke kleine hond en de grote persoonlijkheid van dit ras is verpakt in hun kleine lichaam. Ze zijn intelligent en heel actief, zijn altijd op zoek naar iets om te doen (of komen altijd in de problemen!) en vereisen heldere, consistente training en voortdurende bijsturing De Jack Russel Terrier kan snel ongeregeld en problematisch worden als hij niet goed wordt gecorrigeerd. Dit is iets dat veel Jack Russell eigenaren in het begin niet overzien. Ze verwachten niet dat zo’n kleine hond zo uitdagend kan zijn. Als u in het bezit bent van een Jack Russell hond, pas een nieuwe puppy heeft of overweegt om een Jack Russell aan te schaffen, wees dan voorbereid.

Begin direct met training

jack russell training

jack russel training, jack russel opvoeding, jack russell karakter

Ongeacht de leeftijd van uw Jack Russell is het belangrijk dat u direct met training begint. Dit betekent niet dat u slechts de basis commando’s duidelijk maakt, maar ook de duidelijk maakt wat de grenzen zijn en wat is toegestaan. Bijvoorbeeld niet slapen op bed en niet klimmen op de bank. Jack Russells leren snel en hebben de basis commando’s na een paar weken onder de knie en in het algemeen zijn ze goed in staat om andere commando’s te leren.

Geef uw hond voldoende liefde
Er is veel meer te vertellen over hoe je een hond gelukkig houdt, dan liefde alleen, maar zonder liefde kunnen ze niet. De Jack Russell is een liefhebbende en innemende hond, Zorg er dus voor dat u hem genoeg affectie toont. Laat merken dat ze geliefd zijn en neem de tijd om een band op te bouwen.

Verwaarloos socialisatie niet
Jack Russells zijn moedige kleine honden, die normaal gesproken vol zelfvertrouwen zijn in de buurt van anderen en houden er niet van om te worden gesold, ondanks hum kleine omvang! Goede socialisatie is essentieel voor Jack Russells. Ze moeten leren hoe om te gaan en leuk spelen met andere honden. Jack Russells geven niet zomaar hun Alpha rol weg aan grotere honden in een situatie en kunnen kleine terroristen worden of kunnen de bullebak uithangen naar andere honden, ongeacht hun formaat!

Herken de signalen van Alpha gedrag
De dappere, niet bange Jack Russell is een van de meest kleine hondenrassen, die erg geneigd is om de Alpha rol te pakken in het gezin, als hij daar de kans voor krijgt. Goede training en bijsturing is de manier om dit te vermijden, maar het is ook belangrijk om de signalen van mogelijke dominantie te herkennen, zoals pittig gedrag en grommen en het bewaken van eigendommen. Laat uw Jack Russell geen slechte gewoontes en manieren aanleren, pak problemen gelijk aan voordat uw hond een machtspositie krijgt.

Zorg voor voldoende beweging

Jack Russel Opvoeden

Leer uw Jack Russel Opvoeden met het complete trainingsboek voor de Jack Russell Terrier

Jack Russells zijn misschien klein en schattig, maar ze zijn ook erg actieve en levendige honden en hebben veel beweging nodig. Ze moeten moeten minimaal twee keer per dag worden uitgelaten en minstens een half uur per keer. Deze momenten moeten uitdagend en actief zijn met voldoende mogelijkheden om te lekker te kunnen rondrennen.

Geef uw Jack Russell geen kans om zich te vervelen
Jack Russells zijn intelligente honden die niet gedijen als ze niet genoeg gestimuleerd worden. Een verveelde Jack Russell wordt al snel een probleem en gaat negatieve karaktereigenschappen vertonen. Vernielend gedrag thuis is een van de zekerste signalen dat uw hond zich verveeld, verzeker uzelf er dus van dat u genoeg tijd met uw hond doorbrengt en dat hij genoeg speelgoed heeft om zich te vermaken als hij alleen is.

Wees standvastig
Standvastigheid is de sleutel tot goede training en goed gedrag en is erg belangrijk met honden zoals de Jack Russell, die geen kans voorbij laten gaan om zijn eigen gang te hebben. Stel regels eerlijk en consequent en overtreedt ze niet, houdt uw reacties en interacties met uw hond voorspelbaar en beredeneerd.

Onderschat niet waartoe uw Jack Russell in staat is
Jack Russells zijn in staat op een wijd scala van training commando’s te onthouden, stop dus niet bij de basis. U bent misschien wel in staat om uw Jack Russell trucjes te leren, zelfs om uw pantoffels te brengen. Jack Russells zijn ook excellent in hondensporten. Denk bijvoorbeeld aan Flyball, zodat hij echt kan laten zien waartoe hij is staat is.

Begrijp hun natuurlijk gedrag
De Jack Russell is een jachthond dit betekent dat hij kleinere dieren zal als u hem uitlaat. Leer uw Jack Russell al op jonge leeftijd op te reageren op terugroepen en om niet te jagen. Accepteer en anticipeer op het gedrag van uw hond als u met hem gaat wandelen.

Vergeet niet dat het honden zijn.
image

Een Jack Russell gedijt niet als hij wordt vertroeteld als een verwend kind. Het is echter altijd belangrijk hier van bewust te zijn en er niet aan toe te geven dat uw hond klein is als u hem traint of bijstuurt. Net als grote honden moet hij gewoon aan de lijn lopen en moet niet worden rondgedragen of worden opgetild als er een grotere hond passeert.

Behandel uw Jack Russell terrier als een uitdagende, dappere kleine hond en hij zal opbloeien!

Over de auteur

admin administrator