Hoe kan ik het blaffen van mijn Jack Russell stoppen?

dooradmin

Hoe kan ik het blaffen van mijn Jack Russell stoppen?

Begrijp waarom honden blaffen

Het is een feit dat jack Russells, en andere soorten honden, geneigd zijn om te blaffen. Dit is gewoon omdat ze zo communiceren. Soms loopt het echter uit de hand en wat kunt u doen om dit irritante en zoals het lijkt willekeurig blaffen te voorkomen?

Probeer als eerste te begrijpen waarom uw Jack Russell het leuk vindt om te blaffen. Is hij in een nieuwe omgeving? Heeft u grote verandering aangebracht in uw huis? Zijn er gasten? Laat u hem soms alleen voor langere periodes?

Honden zijn groepsdieren en hebben het naar hun zin, puur om het feit dat ze bij andere honden in de buurt zijn. Als u hem veel alleen thuis laat, zal hem dat onzeker laten voelen en waarschijnlijk zal hij dit laten blijken door blaffen.

Grote veranderingn in uw huis of omgeving laten uw Jack Russell ongemakkelijk voelen en blaffen is een manier om dit te uiten. Honden raken op termijn gewend aan de omgeving waarin ze leven.

Jack Russells worden ook extreem opgewonden als er gasten zijn. Het maakt dat niet uit of het mensen zijn die ze al eerder hebben gezien of niet. De extreme opgewondenheid die ze ervaren, zorgt ervoor dat ze steeds willen groeten door te blaffen.

Het punt is dus als u snapt waarom een hond blaft, u eigenlijk niet dat al het blaffen, maar u wilt het blaffen laten stoppen door een commando en het willlekeurige blaffen onder controle kriijgen.

De sleutel tot success is kalm blijven en zelfverzekerd leiderschap laten zien in situaties van ongepast blaffen en hem duidelijk laten zien dat u dat niet tolereert in uw gezin.

Bij sommige honden heeft u misschien een “onderbreker” nodig om hem af te leiden van dat wat hem laat blaffen. Bijvoorbeeld, gooi een deur dicht of maak een ander hard geluid. Omdat Jack Russells klein zijn, kunt u ook een kleed over hem gooien als onderbreker.

U kunt zelfs zover gaan dat u een anti-blaf halsband aanschaft. Deze spuiten citronella op uw hond of stoten een geluid met hoge frequentie uit als de halsband blaffen voelt. Dit zijn dingen die uw hond onplezierig vindt en dit zal hem op termijn leren om niet te blaffen. Dit kann helpen als uw hond veel blaft naar andere honden.

Het doel is niet om de hond bang te maken, maar om hem blaffen met onplezierige prikkels te laten associeren. Hij zal begrijpen dat als hij blaft er iets onplezierigs zal gebeuren.

Als uw hond Jack Russell blaft omdat hij aandacht vraagt thuis dan is de beste oplossing hem te laten weten dat dit niet werkt door stil het geblaf te negeren en wachten todat het stopt.

Het kan zijn dat u onwetend als willekeurig of hard geblaf heeft aangemoedigd door hem aandacht te geven in het verleden. Uw Jack Russell kan uw rustige stem hebben opgevat als een teken van goedkeuring voor zijn blaffen. Honden spreken geen Nederlands, maar ze zijn ontzettend goed in het lezen van de intonatie van uw stem.

Het is dus belangrijk om gepast en ongepast blaffen te onderscheiden. Elke vorm van blaffen afleren is ongewenst. U wilt zeker een blaffende hond als er wordt ingebroken.

Over de auteur

admin administrator